OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat primul semestru al anului cu o producţie de gaze naturale de 1,7 miliarde de metri cubi, cu 11% mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, potrivit calculelor ZF făcute pe baza raportărilor companiei, scrie Newsmaker.ro.

În bugetul pentru 2022 compania şi-a programat pentru anul acesta o producţie de gaze de 3,3 miliarde de metri cubi, cu 10,2% mai mică faţă de cea de anul trecut. În 2004, de exemplu, anul privatizării OMV Petrom, producţia de gaze a companiei era de 6,4 miliarde de metri cubi, arată datele din rapoartele anuale.

Pe 28 iulie, OMV Petrom îşi va anunţa rezultatele pentru primul semestru.

Scăderea producţiei de gaze a OMV Petrom este un semnal prost, mai ales în contextul în care iarna 2022-2023 se anunţă a fi cea mai complicată din istorie din cauza războiului din Ucraina. România ar putea consuma anul acesta circa 11 miliarde de metri cubi, mai puţin faţă de nivelul de 12,2 miliarde de metri cubi din 2021, dacă evoluţia cererii din primul trimestru se va aplica pentru întreg anul.