Poliția județeană a amendat PNL Iași cu 5.000 de lei pentru ședința organizată duminica trecută la Restaurantul Liria din Aroneanu, la care au participat peste o sută de persoane și la care nu s-au respectat normele impuse de Guvern prin decretarea Stării de Alertă, scrie G4Media.ro.

La ședința din restaurant la care au participat Mihai Chirica și Costel Alexe, cei mai mulți dintre liberali nu purtau măști de protecție și au fost așezați unul lângă altul fără respectarea normelor de distanțare fizică. Mai mult, liberalii nu au respectat numărul maxim de persoane permis la adunările publice, respectiv 20 de oameni în incintă și 50 de oameni în spații deschise.

Duminică, 7IAȘI a publicat imagini de la ședința PNL organizată într-un restaurant cu peste 100 de participanți care nu au purtat măști și care nu au respectat distanța minimă impusă de legislație. Înregistrarea a fost preluată de mass-media națională și a provocat un val de criticii din partea societății civile, dar și din partea politicienilor.

Restaurantul care a găzduit întrunirea și care nu a respectat legislația aparține lui Dragoș Samoilă, om de afaceri apropiat de șefii PNL Iași, dar și  abonat la contracte de sute de mii de euro la Primăria Iași.

Imediat după ședință, liberalii au negat pur și simplu realitatea, susținând într-un comunicat că toate măsurile legale au fost respectate la întrunirea de partid, deși din imagini reiese clar că cei mai mulți dintre participanți nu purtau măști de protecție.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.