Judecătorii Curţii Constituţionale au intrat în atenţia Parchetului General pentru abuz în serviciu după decizia luată în cazul Kovesi, decizie care a stârnit valuri de nemulţumire în spaţiul public, dezvăluie epochtimes-romania.ro.

Indignat de decizia Curţii Constituţionale în cazul Kovesi, mediatorul Ilie Dorin a decis, joi, să îi denunţe pe judecători la Parchetul General motivând că, în opinia lui, aveam de-a face cu un abuz în serviciu.

Citește și ”Dacian Cioloș propune alt sistem de numire al judecătorilor CCR

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la CCR şi anume Decizia judecătorilor de acolo prin care Preşedintele este forţat să semneze un Decret de revocare a unui procuror şef, seamănă perfect cu forţarea Regelui Mihai să-şi semneze silit actul de abdicare. Practic eşti forţat să semnezi ceea ce tu nu vrei şi consideri că nu este corect/legal/oportun, deci eşti forţat să emiţi un document administrativ nu de o instanţă de drept comun în materie de drept administrativ ci de o instanţă care are rol de interpretare a Constituţiei, de a analiza situaţii generale generatoare de conflicte constituţionale (nu de domeniul dreptului administrativ), nu rol de a da dispoziţii cu caracter particular sau de a judeca situaţii particulare care sunt în sarcina şi competenţa instanţelor judecătoreşti de contencios administrativ”, a declarat Ilie Dorin.

Citește și ”Șeful DIICOT, reacție dură față de decizia luată de CCR privind revocarea șefei DNA

Din acest motiv, mediatorul consideră că judecătorii constituţionali şi-au depăşit atribuţiile legale şi au comis o infracţiune de abuz în serviciu, încălcând legea privind competenţa lor.

„Drept pentru care astăzi 31.05.2018 am făcut un denunţ la Parchetul General în acest sens. Magistraţii vor decide dacă judecătorii CCR şi-au depăşit atribuţiile şi au comis un abuz în serviciu sau nu. Aşa este corect într-un stat de drept”, a precizat Ilie Dorin.

Reamintim că CCR a admis sesizarea Guvernului care reclamă un posibil conflict constituţional între Preşedinţie şi Guvern pe motiv că şeful statului a refuzat să dea curs cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cu alte cuvinte, CCR îl obligă pe Iohannis să o revoce pe şefa DNA.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.