255 de angajați din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus de Ștefan Ion, vor fi puși pe liber în urma reorganizării instituției publice, scrie Newsweek.ro.

Pe masa Guvernului se află o Notă de Fundamentare pentru aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care se dorește reorganizarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Conform acestui document, prin reorganizarea ministerului se dorește reducerea numărului de posturi publice: „Conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației apreciază că numărul de posturi aprobat în prezent pentru aparatul propriu al ministerului (920) și pentru Institutul Național de Administrație preluat (100) este supradimensionat în raport cu necesitatea efectivă și se impune eficientizarea aparatului propriu al MLPDA”. Mai mult, se concluzionează că randamentul și ritmul de muncă se poate realiza cu 70-75% din personalul actual.

În primă fază vor fi desființate toate posturile vacante, apoi vor înceta toate detașările, atât pentru personalul detașat la MLPDA, cât și pentru persoanele detașate de la MLPDA către alte instituții, „Cu excepția înalților funcționari publici, precum și cu excepția personalului detașat la Ministerul Afacerilor Externe”.

Ministrul Ștefan Ion: „Avem 1.020 de posturi și vor rămâne 765”

Ministrul Ștefan Ion a declarat pentru Newsweek România că, în acest moment, organigrama ministerului cuprinde 1.020 de posturi, dar vor rămâne 765.

„În urma acestei reorganizări vor fi și oameni care își vor pierde locul de muncă. De ordinul sutelor. O să organizăm concursuri, o să organizăm… Estimez că de ordinul sutelor își vor regăsi un loc de muncă în altă parte. În societăți comerciale, în partea privată a României.

Cred că experiența acestor oameni din administrația publică e de bun agur în mediul privat. Statul român a cheltuit mulți bani cu pregătirea acestor persoane. Eu le sugerez celor care nu reușesc să ocupe un post prin concurs să pună în practică, în mediul privat, experiența muncii lor. În mediul privat se câștigă foarte bine”.

Întrebat câți oameni vor fi concediați efectiv din Ministerul Dezvoltării, ministrul Ștefan Ion a spus: „Numai dvs. spuneți că vor fi dați afară. Eu nu am spus că vor fi dați afară. Vom scoate la concurs posturile din minister. Avem 1.020 de posturi și vor rămâne 765. Cei mai buni vor rămâne. Nu dăm pe nimeni afară și scoatem locurile la concurs. Eu am spus că reorganizăm ministerul. Economia privată are nevoie de experiența acestor oameni”.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.