Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, reacționează violent față de reportajul despre Liviu Dragnea care a fost difuzat recent de postul public de radio din Germania, scrie Aktual24.ro.

Postul național de radio din Germania au realizat un documentar despre PSD și Liviu Dragnea, preluat apoi pe deutschlandfunk.de, în care șeful partidului de guvernământ din România este prezentat precum un mafiot din țările post-sovietice sau din lumea a treia.

Reportajul a fost realizat Norbert Mappes-Niediek, jurnalist de orientare social-democrată, cunoscut, printre altele, pentru investigațiile sale privind mafia din Balcani.

Ministrul Alexandru Petrescu consideră că este ”nefiresc” ce au făcut jurnaliștii germani și atacă Ministerul de Externe al României pentru că nu reacționează.

”În fiecare zi sunt naivi noi pentru trucuri vechi. Disputa politică fie românească, fie europeană, este acerbă, poate lua tuse extreme, în preajma alegerilor cu miză, când de multe ori raționalul devine secundar în față sloganurilor, bombasticului și a urii și dezbinării, făcând și pentru cei mai informați alegători dificil să discearnă sloganul de adevăr, moralul de ipocrizie, binele de rău.

Cu tot obiectivismul de care sunt în stare (și nu e puțin) nu pot să nu remarc preocuparea total nefirească a unui post de radio național din Germania, pentru un partid politic legitim dintr-o țară membră a Uniunii Europene, PSD în cazul de față, care aparent face subiectul unui documentar construit majoritar pe baza unor informații eronate, a unor declarații ale unor subiecți care nu au niciun interes să fie obiectivi și care în general sunt marginali arenei politicii mari românești (vezi primarul din comuna Ciugud exclus din PSD).

Dar nu asta este nefiresc!

Nefirescul constă în alocarea unui spațiu de emisie și de research important de către un post național de radio din Germania pentru un partid românesc, cel mai mare în cazul de față și sub guvernarea căruia Președinția Consiliului UE înregistrează un real succes pentru toți cetățenii UE.

Cum în ultima perioadă MAE s-a dovedit prea gentil în a semnala și a răspunde la devieri de poziții, fie și minimal, a unor cancelarii, ambasade sau instituții media importante din alte state, sugerez postului de radio național din România să documenteze un reportaj despre augmentarea fenomenului de extremism în Germania și accederea pentru prima dată, după finalul celui de-al II-lea Război Mondial, a unui partid de sorginte naționalistă în Parlamentul german precum „Alternativa pentru Germania”, care promovează în programul sau politic opțiunea DEXIT( retragerea Germaniei din UE) și alte grozăvii de extremă dreaptă care afectează drepturile și libertățile tuturor cetățenilor europeni sau ale celor ce numesc Europa acasă.

Fac apel către cei care cred că denigrarea unui partid românesc de către un post național al unui stat membru UE îi ajută să câștige capital politic, să își găsească doză de românism pentru a fi animați doar de interesele românilor și nu de scopuri electorale vremelnice.

O imagine bună și realistă a țării noastre în exterior, așa cum România și-o merită, trebuie să primeze oricărui interes politic electoral”, a scris Petrescu pe Facebook.

Cel mai potrivit aliat apropiat şi partener strategic al României ar trebui să fie:

View Results

Loading ... Loading ...

[insta-gallery id=”1″]

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Realitatea TV se descompune. Şi Andra Miron părăseşte televiziunea făcută praf de Guşă

VIDEO Scandal cu jigniri între Rareș Bogdan și Codrin Ștefănescu, în studioul B1TV – Expres Media

Sondaj: PNL bate PSD pentru a doua lună consecutiv/ Pro România crește, ALDE scade

Cum i-a minţit statul pe contribuabili că vor primi bonificaţii dacă-şi plătesc integral contribuţiile

[sg_popup id=6254]

1 COMENTARIU

  1. Alexandru Petrescu … mai boule care esti bou, primarul din comuna Ciugud exclus din PSD, este „marginal arenei politicii mari românești ” ?????? este un primar care nu s’a ocupat de hotii ca majoritatea demnitarilor psd ci s’a preocupat ca satenii sa beneficieze de toate beneficiile tehnice si culturale ale sec 21, de o viata mai normala decat o impuneti voi prin minciuni si teroare !!!! voua nu va place decat sa aveti o masa uniforma de pupatori de moaste, de cretini cumparati pe un mic si o bere, nu va plac elitele, nu va plac oamenii dotati care ar putea sa va ia locul !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here