Presedinta Senatului, Anca Dragu, a afirmat, intrebata cine ar putea sa o inlocuiasca pe Renate Weber in functia de Avocat al Poporului, ca niciun partid nu a avansat, pana in prezent, vreo propunere, scrie Aktual24.ro.

„Da, am avut aceasta discutie si am avut punctul pus pe ordinea de zi in Biroul permanent. Nu este niciun secret, s-a discutat public despre schimbarea Avocatului Poporului care probabil ca nu reflecta chiar interesele poporului”, a declarat Anca Dragu, intrebata duminica seara la Antena 3 daca Avocatul Poporului va fi schimbat dupa ce va fi adoptat bugetul pentru 2021 in Parlament.

Chestionata cine ar putea sa o inlocuiasca pe Renate Weber, presedinta Senatului a raspuns: „Nu au fost discutii, nu avem propuneri, de fapt nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid in acest moment”.

Pe 17 februarie, Avocatul Poporului Renate Weber a declarat recent ca nu i-au fost comunicate reprosurile care i se aduc si a precizat ca revocarea sa poate fi facuta doar pentru incatcari ale Constitutiei si legilor.

Pe 16 februarie, presedintele Camerei Deputatilor Ludovic Orban a anuntat ca a fost initiata procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber – al catrei mandat ar urma sa se incheie in 2024. El a adaugat ca in cel mult doua saptamani comisiile juridice urmeaza sa analizeze aceasta solicitare si sa prezinte un raport care sa fie transmis plenului.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.