Președintele Ucrainei a descris bombardamentul de la Harkov, care a ucis zeci de civili, drept o crimă de război. Nouă persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise luni după ce presupuse bombe cu dispersie rusești au vizat clădiri rezidențiale din cel de-al doilea oraș al Ucrainei, transmite BBC.

În comentariile făcute înainte de cea mai recentă lovitură din centrul Harkivului, Volodymyr Zelensky a spus că au existat relatări ale martorilor oculari despre civili care au fost vizați în mod deliberat.

„Forțele ruse au tras cu brutalitate asupra Harkovului cu artileria cu reacție”, a spus Zelensky în timpul unei ieșiri de luni noaptea adresată poporului ucrainean.

„A fost în mod clar o crimă de război. Oraș pașnic. Zone rezidențiale pașnice. Fără facilități militare. Zeci de înregistrări ale martorilor oculari demonstrează că nu a fost o singură salvă falsă, ci distrugerea deliberată a oamenilor. Rușii știau unde trag”.

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, a deschis o anchetă cu privire la invazia Rusiei, după ce a declarat că există „indicii rezonabile” pentru a crede că în Ucraina au fost comise crime de război sau crime împotriva umanității, scrie G4Media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.