Ministerul Finanţelor a decis marţi să majoreze accizele la carburanţi, cu doar o zi după ce noile acize intraseră în vigoare, odată cu promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a legii de eliminare a supraaccizei, care a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie Newsweek.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Astfel, accizele au fost majorate cu 9,11% faţă de nivelul publicat pe 30 decembrie în Monitorul Oficial, cu  1,773 lei/l de benzină şi de 1,625 lei/l de motorină. Noile accize vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2020.

Ministerul de Finanţe au ajuns la concluzia că ieftinirea de 45 de bani/l, cu tot cu TVA, efectuată de Parlament este prea mare, dar şi că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic.

Potrivit profit.ro, dacă decid să transfere integral efectul eliminării supraaccizei în preţul la pompă, companiile ar trebui să opereze ieftiniri de 45 de bani/l (acciza + TVA aferentă), iar dacă respectă noua listă cu accize publicată de minister, companiile ar trebui să reducă preţurile cu 31 de bani la benzină şi cu 32 de bani/l în cazul motorinei.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2020 intră în vigoare legea care prevede eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, promulgată recent de președintele Klaus Iohannis.

Astfel, au fost abrogate articolele care impun plata CAS şi CASS pentru salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în baza unor contracte de muncă cu timp parţial sau în acord, la nivelul salariului minim brut.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!