Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 30 decembrie, cea de-a treia ședință de Guvern din această ultimă săptămână a anului 2021, pe ordinea de zi aflându-se și suplimentarea schemei de personal cu 307 posturi la două ministere. Se alege astfel praful de încă una din inițiativele demarate în fostul Guvern PNL-USR, de reducere a numărului de angajați în Executiv, scrie Ziaristii.com.

Astă-vară, ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui, anunța că va reduce posturile de șefi din minister cu 40% și pe cele din funcțiile de execuție cu 30%, după ce constatase că foarte multă lume nu face absolut nimic acolo. Descoperise că unele direcții, încadrate numai cu șefi și pile, nu avuseseră aproape nicio inițiativă timp de ani întregi. În final, conform schemei de restructurare, Ministerul Economiei trebuia să rămână cu 584 de posturi în loc de 839. Dispariția celor 255 de posturi urma să nu se simtă absolut deloc, fiind vorba de sinecuri politice.

N-a mai apucat să ducă la capăt însă operațiunea, pentru că pe 7 septembrie USR a fost îndepărtat de la guvernare la ordinul președintelui Klaus Iohannis, care a cooptat în loc PSD-ul.

Planul de restructurare a fost imediat aruncat la coș, iar PSD și PNL au negociat în loc o nouă mărire a numărului de angajați, astfel încât să încapă toată lumea. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a fost “spart” în două ministere: cel al Economiei – preluat de PSD, prin Florin Spătaru – și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – dat la PNL, prin Constantin Cadariu.

În mod evident, de-acum nu mai erau suficienți cei aproape 850 de angajați, pentru că era nevoie de două rânduri de secretare, contabili, experți etc, așa că s-a propus (și urmează să se aprobe joi) aducerea în sistem a încă 307 de oameni.

Personalul din fostul Minister al Economiei (împărțit acum în două) va ajunge astfel la 1.146 de oameni, adică dublu față de proiectata reformă începută astă-vară, când schema trebuia redusă la 584.

Inițial, PSD și PNL voiau să expedieze totul printr-o Ordonanță de Urgență, dar până la urmă s-a decis ca această umflare monstruoasă a schemei de personal să fie camuflată în două Hotărâri de Guvern separare, alături de alte măsuri care se discută joi, cum ar fi rezolvarea unor probleme privind implementarea PNRR.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.