PSD recunoaște că USR este singurul partid responsabil: Nu sunt bani, dar mărim pensiile!

Date:

Partidul Social Democrat (PSD) a sărbătorit marți adoptarea noii legi a pensiilor ca pe una dintre cele mai semnificative victorii politice, transmițând un comunicat de presă în acest sens. Conform reprezentanților PSD, această lege reprezintă îndeplinirea unuia dintre obiectivele politice de bază ale partidului, și anume reformarea sistemului public de pensii pentru eliminarea inechităților între pensionarii care au contribuit și muncit în mod egal.

Prin adoptarea noului act normativ cu o largă majoritate parlamentară, PSD susține că garantează sustenabilitatea pe termen lung a noului sistem de pensii, precum și stabilitatea politică pentru implementarea reformei. PSD a subliniat că guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021 a blocat anterior această reformă.

Potrivit comunicatului, PSD a criticat USR pentru introducerea plafonului în PNRR și a subliniat că acest partid a fost singurul care a votat împotriva noii legi a pensiilor. PSD a evidențiat importanța reformei pensiilor atât pentru pensionari, cât și pentru salariați, subliniind că noua lege stimulează continuarea studiilor universitare, recompensează munca și stagiile lungi de cotizare, și promovează natalitatea.

Pe de altă parte, PSD se confruntă cu critici aprinse în legătură cu lipsa de transparență cu privire la sursele financiare pentru mărirea pensiilor. Deși social-democrații au celebrat adoptarea noii legi a pensiilor ca pe o victorie importantă, PSD nu a oferit detalii despre proveniența fondurilor destinate majorării.

PSD nu a explicat de unde vor fi obținuți banii necesari pentru susținerea economică a creșterii pensiilor, iar refuzul de a oferi clarificări privind sursa de proveniență a veniturilor către stat a stârnit nemulțumire și întrebări din partea opoziției și a opiniei publice.

Cu toate că PSD a subliniat importanța reformei și beneficiile acesteia atât pentru pensionari, cât și pentru salariați, absența unor explicații concrete privind aspectele financiare fundamentale ale măsurii a generat îngrijorări cu privire la sustenabilitatea pe termen lung a noului sistem de pensii.

Opoziția acuză PSD de lipsa de responsabilitate și de evitarea detaliilor legate de impactul economic al majorărilor, cerând transparență și informații concrete despre modalitatea în care vor fi acoperite costurile acestui proiect legislativ. În contextul actual al dezbaterilor, rămâne de văzut cum va gestiona PSD presiunea pentru a furniza explicații clare și sustenibile privind finanțarea reformei pensiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...