În loc să o dea afară, Jandarmeria cere confidențialitate în cazul angajatei prinsă cu droguri

Date:

Jandarmeria Română se confruntă cu un scandal de proporții, după ce o jandarmeriță din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a fost prinsă în posesia unor substanțe interzise. Într-un comunicat de presă emis marți, instituția și-a exprimat punctul de vedere, subliniind rapiditatea cu care au fost demarate investigațiile.

Potrivit comunicatului, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a dispus în regim de urgență formarea unei comisii de control pentru a examina toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului și de relațiile de muncă cu colegii din Brigada Specială. Obiectivul este identificarea proactivă a oricăror semnale care ar putea indica un comportament neadecvat pentru un cadru militar.

În plus, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei a emis un ordin pentru începerea procedurii disciplinare prealabile împotriva jandarmeriței implicate. Aceasta beneficiază în prezent de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității. Cazul a fost preluat de către reprezentanții BCCO București pentru continuarea cercetărilor, în timp ce Jandarmeria Română solicită în mod expres ”să se respecte confidențialitatea și drepturile individuale ale persoanei implicate”.

Într-un efort de transparență și angajament pentru integritate, comunicatul subliniază că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda astfel de cazuri, indiferent de poziția sau rangul persoanelor implicate.

Scandalul a izbucnit după ce polițiștii de la Sectia 18 au descoperit pliculețe cu un praf alb în geanta jandarmeriței în timp ce aceasta pleca de la un eveniment. Ofițerul a susținut că i-a fost încredințată geanta de o prietenă, care a pus substanțele în bagajul său. Situația se află într-o etapă incipientă, iar Jandarmeria promite luarea tuturor măsurilor necesare în conformitate cu legislația în vigoare după finalizarea investigațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...