Ciolacu se răzbună cu controale pe instituția care l-a lăsat fără certificatul de revoluționar

Date:

Premierul Marcel Ciolacu a dispus trimiterea Corpului de Control al Guvernului la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), după ce această instituție i-a retras certificatul de luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989. Informația a fost adusă la lumină într-un reportaj realizat de echipa „Romania, te iubesc” pentru Pro TV, în care se demască o presupusă rețea care a facilitat încasarea unor sume semnificative de către pretinșii revoluționari de-a lungul anilor.

SSPR a luat decizia de a retrage certificatul „revolutionarului” Marcel Ciolacu cu șase luni în urmă, invocând neîndeplinirea condițiilor impuse de lege. Un funcționar al instituției a declarat pentru Pro TV: „El trebuia să aibă activitatea revoluționară până pe 22 decembrie, ora 12:10. Trebuia să ocupe și să apere clădirea Consiliului Județean din orașul Buzău. Nu a fost. Dar i s-a dat. Deci, omul clar nu îndeplinește condițiile.”

În replică, Ciolacu a afirmat cu nervozitate că retragerea certificatului său este dovada că „suntem într-un stat democratic și avem un stat de drept.” Cu toate acestea, conducerea SSPR s-a confruntat cu o nouă provocare – Corpul de Control al Guvernului, trimis de premier. Un funcționar al SSPR a explicat: „Ne desființează astia. Până în ianuarie, când este termenul lui Ciolacu, ne desființează pentru că este mareata lege cu reforma administrativă. Noi suntem sub 50 și au tot interesul să ne desființeze, că nu mai merge nimeni la Ciolacu la proces. Suntem într-o situație delicată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...