Un medic britanic confirmă că spitalul Al-Shifa era folosit de Hamas în scopuri ”nemedicale”

Date:

Un medic britanic, care a activat la celebrul Spital Al-Shifa din Gaza, a dezvăluit detalii tulburătoare despre anumite zone ale unității medicale folosite de Hamas.

Într-un interviu recent acordat postului francez de televiziune France24, medicul a păstrat anonimatul pentru a-și proteja colegii din Gaza și a confirmat că i s-a interzis accesul în anumite zone ale spitalului, sub amenințarea de a fi împușcat de către gardienii Hamas.

La întrebarea jurnalistului Irris Makler despre motivul acestei restricții, medicul a precizat că nu i s-a explicat, dar a dedus că acele zone erau folosite în scopuri nemedicale. În timpul șederii sale de trei luni, acum trei ani, medicul a observat persoane cu aspect dubios, fără uniforme medicale, care intrau și ieșeau din acele zone. Deși nu a avut dovezi directe de activități neadecvate, el a ales să respecte instrucțiunile și să evite acele zone, motivul fiind teama pentru propria sa siguranță.

Medicul a subliniat că, în rândul personalului spitalului, teama de persecuțiile din partea Hamas depășea cu mult frica de posibilele lovituri aeriene israeliene.

Spitalul Al-Shifa este considerat un centru crucial al infrastructurii teroriste subterane a Hamas, iar forțele israeliene au operat în jurul și în interiorul acestei unități medicale, descoperind dovezi ale folosirii de către Hamas a spitalului pentru activități teroriste. Sâmbătă, spitalul a fost evacuat în mare parte, lăsând în urmă doar o echipă de bază pentru cei prea bolnavi pentru a se deplasa, iar forțele israeliene au preluat controlul asupra unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...