Ucraina a adunat probe pentru 109.000 de cazuri de crime de război comise de forțele rusești

Date:

Guvernul ucrainean, sub coordonarea procurorului general Andriy Kostin, a adunat dovezi pentru aproximativ 109.000 de presupuse crime de război comise de forțele ruse, inclusiv atacuri cibernetice și fizice. Procurorul general a dezvăluit sâmbătă, în cadrul Forumului Internațional de Securitate de la Halifax, că autoritățile ucrainene au identificat peste 400 de presupuși autori ai acestor crime, dintre care aproximativ 300 au fost inculpați și 66 au fost deja condamnați.

Kostin a subliniat amploarea și gravitatea acestor incidente, precizând că fiecare crimă de război are victimele sale, iar angajamentul lor este de a documenta și urmări fiecare incident. În timp ce Ucraina se confruntă cu provocările din conflictul cu Rusia, Kievul a strâns dovezi ale crimelor de război de la invazia de anul trecut, având în vedere prezentarea acestora la Curtea Penală Internațională de la Haga. Majoritatea acuzațiilor vizează crime împotriva umanității, inclusiv execuțiile în masă din localitatea Bucha în 2022.

Cifrele prezentate de Kostin includ și 265 de investigații privind crimele împotriva mediului, cum ar fi atacul asupra barajului Nova Kakhovka din acest an, care a dus la evacuarea a mii de ucraineni. În plus, au fost deschise patru dosare pentru acuzații de crime de război cibernetice. Procurorul general a recunoscut că procesul de condamnare a cetățenilor ruși este unul complex, cu mulți dintre aceștia fiind acuzați și judecați în absență. El a subliniat importanța asigurării unui proces echitabil pentru toți, inclusiv pentru presupușii criminali de război ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...