Legea pensiilor va arunca România în brațele FMI. USR, singurul partid care s-a opus

Date:

Proiectul legii pensiilor a ajuns în atenția Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, unde a fost supus unui raport de adoptare, însoțit de numeroase amendamente. Legea, care urmează să fie supusă la vot în plenul Camerei, a fost discutată intens, generând controverse și proteste în rândul parlamentarilor.

Parlamentarii au adus clarificări importante în cadrul dezbaterilor, abordând prevederi referitoare la recalcularea pensiilor pe noua formulă. Se precizează că pensiile care ar scădea după recalculare vor rămâne la nivelul actual, pentru a proteja beneficiarii de eventuale reduceri financiare. De asemenea, un amendament a vizat vârsta de pensionare a minerilor, stabilind că aceștia se pot pensiona la vârsta de 45 de ani.

La ședința comisiei, parlamentarii AUR au făcut circ, însă, cu toate acestea, aceștia s-au abținut de la vot motivând că ”o mărire cât de cât e mai bună decât nimic”. Fostul premier Florin Cîțu a avertizat că adoptarea legii ar conduce la tăieri în pensii și salarii, afirmând că „bugetul României e deja în faliment” și că legea ar putea atrage țara în brațele FMI. După votarea proiectului, reprezentanții USR au spus că senatorii partidului au votat împotriva propunerii de lege.

Proiectul legii pensiilor a fost deja adoptat de Senat și urmează să fie supus votului în plenul Camerei Deputaților, marcând o etapă crucială în reforma sistemului public de pensii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...