Burduja, noul șef al PNL București: București este mai dezvoltat ca Berlin, Madrid sau Amsterdam

Date:

După alegerea sa în funcția de șef interimar al PNL București, Sebastian Burduja a făcut declarații privind starea de dezvoltare a Capitalei, punctând că Bucureștiul este un oraș mai dezvoltat decât Madrid, Berlin, Copenhaga sau Amsterdam.

Burduja a subliniat importanța aducerii ofertei celei mai bune în fața bucureștenilor și a abordat problematica administrativă precară a orașului. El a recunoscut că este o misiune dificilă, dar crucială pentru viitorul Bucureștiului. În contextul politic, el consideră că Bucureștiul emite un semnal pentru întreaga țară, iar în plan economic, este motorul principal al dezvoltării României, reprezentând jumătate din PIB-ul țării, împreună cu zona limitrofă.

Sebastian Burduja a insistat asupra necesității aducerii soluțiilor liberale pentru a revitaliza și moderniza Bucureștiul. El a subliniat că datele europene confirmă dezvoltarea orașului, dar și nevoia acută de îmbunătățire a calității administrației publice. Concluzionând, noul lider interimar al PNL București a pledat pentru o schimbare eficientă și rapidă, evidențiind exemplele de succes ale administrației liberale în orașe precum Cluj, Oradea, Piatra Neamț și Reșița.

G4Media a scris în trecut despre Sebastian Burduja că este fiul lui Mirel Burduja. Seniorul este din 2019 membru în Consiliul de Administrație al companie ALRO SA, cel mai mare producător de aluminiu din România. El a fost propus și votat de acționarul majoritar, o companie controlată la acel moment de oligarhul rus Vitali Machitski. Întrebat de G4Media cum a acceptat să lucreze pentru un oligarh rus, Marinel Burduja a declarat că nu știa că ALRO e controlată de acesta, deși informația era oficială, publică și de notorietate.

Vimetco era la acel moment ”controlată de un fond fiduciar de familie având ca beneficiari pe familia Machitski”, după cum arată un document public din 2018 al ALRO, asumat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). După ce Marinel Burduja a fost propus ca membru în Consiliul de Administrație, el a fost votat în adunarea generală a acționarilor tot în 2019. El nu putea fi numit în funcție fără votul acționarului majoritar, adică familia Machitski.

Vitali Machitski (69 de ani) este un oligarh rus cu afaceri în domeniul aluminiului. Potrivit unei investigații OCCRP, Machitski a făcut avere la începutul anilor ’90 – o perioadă în care multe dintre companiile rusești au fost privatizate. Fost funcționar public, el a lucrat în domeniul lemnului, petrolului, gazelor și resurselor naturale înainte de a intra el însuși în afaceri în 1989. A reușit să achiziționeze mari resurse de petrol și gaze și apoi s-a îmbogățit vânzându-le gigantului petrolier Yukos, conform G4Media.

El este prieten din tinerețe cu ex-generalul KGB Serghei Chemezov, directorul executiv al ROSTEC, complexul militar al Kremlinului care produce și armele cu care sunt atacate acum orașele din Ucraina. Chemezov este, la rândul lui, vechi camarad în spionajul sovietic cu Vladimir Putin, liderul suprem de la Moscova, potrivit Rise Project.

Marinel Burduja a fost și vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste, conchid jurnaliștii de la G4Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...