Argentina anunță că nu mai aderă la BRICS și va acorda ajutor Israelului și Ucrainei

Date:

Javier Milei, noul președinte de dreapta al Argentinei, a reiterat angajamentul său de a slăbi legăturile economice strânse cu BRICS, subliniind dezacordul cu politicile acestor țări. Milei, cunoscut pentru poziția sa libertariană, a afirmat sprijinul său pentru Ucraina în conflictul cu Rusia și a evidențiat Statele Unite și Israelul ca principalii parteneri ai Argentinei. În ciuda acestor declarații, Kremlinul a menționat că intenționează să mențină relații solide cu Buenos Aires.

Victoria lui Milei, cu privire la care Wall Street Journal anticipează o revizuire amplă a politicilor economice, marchează un moment crucial. Printre propunerile sale se numără adoptarea dolarului american ca monedă națională, desființarea băncii centrale și o prioritate pentru comerțul cu națiuni capitaliste precum SUA, în detrimentul Chinei. Milei, care urmează să se convertească la iudaism, are un rabin în cercul său de consilieri, într-o țară cu cea mai mare comunitate evreiască din America Latină.

Președintele ales se opune avortului, susține crearea unei piețe pentru tranzacții cu organe și nu consideră schimbările climatice ca fiind provocate de om. Într-o țară afectată de o inflație de 143%, unde peste 40% din populație trăiește în sărăcie, Milei propune reforme ambițioase pentru a revitaliza economia. Criza argentiniană, considerată cea mai gravă din 2001 încoace, a dus la pierderea a aproximativ 90% din valoarea peso-ului față de dolar pe piața neagră.

Deși promovează o minimalizare a intervenției statului în afacerile private, Milei se confruntă cu provocarea realinierii comerciale și diplomatice, dat fiind rolul important al Chinei în economia argentiniană. Cu un accent clar pe politici pro-capitaliste și pro-occidentale, Milei se pregătește să conducă Argentina printr-o perioadă de transformare economică și redefinire a relațiilor internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...