Președintele Iohannis merge în Zanzibar, unde va vizita principalele atracții turistice

Date:

Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită de patru zile în Tanzania, începând cu 16 noiembrie, potrivit unui comunicat oficial al Ministerului de Externe tanzanian. Agenda președintelui român include o incursiune în pitorescul Zanzibar, axată pe zonele turistice, unde va fi primit la aeroport de către ministrul de Externe. Un moment crucial al vizitei va fi întâlnirea cu președintele tanzanian, Samia Suluhu Hassan, unde cei doi lideri vor discuta aspecte legate de consolidarea comerțului bilateral.

Consultările politice vor culmina cu semnarea unor memorandumuri de înțelegere între delegațiile celor două țări, în domenii precum agricultura, silvicultura, zootehnia și situații de urgență. Într-o mișcare care subliniază importanța relațiilor diplomatice, președintele Iohannis va explora și teritoriul autonom Zanzibar, bogat în istorie și atracții turistice de excepție.

Pe 18 noiembrie, președintele se va întâlni cu liderul regiunii, Hussein Mwinyi, urmat de o vizită la Stone Town, partea antică a orașului Zanzibar. Cu o arhitectură din secolul al XIX-lea ce reflectă influențe arabe, persane, indiene și europene, Stone Town a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acest oraș istoric reprezintă principala atracție turistică a Tanzaniei.

Țara noastră și Tanzania au înregistrat schimburi comerciale semnificative în 2021, cu exporturi tanzaniene de 4,2 milioane de dolari, inclusiv pește, ceai, tutun și avocado, și importuri românești de tractoare, mașini și echipamente electrice în valoare de 12 milioane de dolari. În paralel, România a investit în Zanzibar prin proiecte în valoare totală de 7,5 milioane de dolari, generând 74 de locuri de muncă.

Această vizită marchează a doua etapă a turneului african al președintelui Iohannis, după Kenya, și va fi urmată de Senegal și Capul Verde, țări recunoscute pentru atracțiile turistice remarcabile. În contextul relațiilor strânse dintre cele două țări, investitorul român Mihai Ioniță deține cel mai mare grup hotelier din Zanzibar, Mambo Hotels, un proiect inițiat în 2021, care aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea turistică a regiunii.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...