Doi judecători au decis ca statul român să nu recupereze un prejudiciu de 33 milioane de euro

Date:

Curtea de Apel București (CAB) a emis o decizie surprinzătoare, modificând verdictul definitiv din iunie 2015 în cazul Rafo-Carom, după mai bine de 8 ani.

Conform hotărârii CAB din 25 octombrie 2023, compania Tender SA a fost scutită de la plata, în solidar cu inculpații condamnați Ovidiu Tender și Marian Iancu, și alte companii responsabile civilmente, a unui prejudiciu de aproape 163 de milioane de lei, echivalentul a aproape 33 de milioane de euro, conform informațiilor furnizate de G4Media.

Decizia a fost pronunțată de un complet al CAB, format din judecătorii Răzvan Cristian Ilie și Petrică Iulian Bădoi. La primul termen din 23 iunie 2023, judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea, parte a completului care a decis verdictul din 2015, s-a abținut de la judecarea contestației la executare. Dosarul a ajuns apoi la judecătorii Răzvan Cristian Ilie și Ana Elena Dobre. Ulterior, judecătoarea Dobre s-a abținut, fiind înlocuită de magistratul Petrică Iulian Bădoi.

Notabil este faptul că judecătorul Răzvan Cristian Ilie este președintele Secției a II-a Penale a CAB, iar colegul său, Petrică Iulian Bădoi, a fost procuror din 2012 și a ajuns la CAB după un transfer de la Parchetul Turnu Măgurele. Aspectul interesant al CV-ului lui Bădoi constă în faptul că, înainte de a deveni magistrat, a fost cenzor la hotelul lui Dragnea din Turnu Măgurele în 2011 și a sponsorizat PSD cu 75.000 de lei în 2008, conform informațiilor dezvăluite de jurnalistul Virgil Burlă de la Presshub.ro.

Această hotărâre neașteptată din dosarul Rafo-Carom reiterează complexitatea sistemului judiciar și relațiilor politice, generând întrebări privind independența și imparțialitatea instanțelor.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...