O israeliancă care a militat toată viața pentru pacea cu palestinienii, ucisă de Hamas

Date:

Vivian Silver, cunoscuta activistă care milita pentru pace dintre palestinieni și israelieni, despre care se credea că a fost răpită de Hamas, a fost declarată decedată după ce rămășițele ei au fost descoperite și identificate la domiciliul său. Moartea ei a fost confirmată de diverși activiști, care au comunicat că au fost în contact cu familia lui Silver. Shifra Bronznick, o activistă proeminentă pentru justiție socială și prietena de-o viață a lui Silver, a aflat de la fiul acesteia că rămășițele ei au fost identificate prin intermediul testelor de ADN.

”Vivian a fost întotdeauna perseverentă în căutarea păcii și a justiției”, a declarat Bronznick pentru ziarul Jerusalem Post. „A fost o feministă pe viață, o activistă dedicată, un lider neînfricat, o prietenă excepțională și o mamă, soție și bunică iubitoare.”

Până luni, se credea că Silver, în vârstă de 74 de ani, era printre cele peste 200 de persoane ținute captive de Hamas. Acum, ea se numără printre cele aproximativ 1.200 de persoane ucise de grupul terorist în atacul din 7 octombrie. Hamas a provocat peste 100 de decese în comunitatea de origine a lui Silver, Kibbutz Be’eri, într-unul dintre cele mai grave masacre ale zilei.

Ea se numără printre numeroșii activiști pentru pace care au fost uciși sau capturați de Hamas pe 7 octombrie. Vivian Silver a fost directorul Centrului arabo-evreiesc pentru emancipare, egalitate și cooperare, contribuind semnificativ la proiecte care aduceau împreună comunitățile din Israel, Fâșia Gaza și Cisiordania. Originară din Winnipeg, Canada, Silver a fost o figură respectată în lupta pentru pace și dreptate socială.

Într-un eveniment din 2018, ea a îndemnat guvernul israelian să adopte schimbări de politică pentru a aduce pacea în regiune. ”Arătați curajul necesar care va aduce schimbări de politică ce ne vor aduce liniște și securitate”, a pledat ea, adresându-se guvernului.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...