Tinerii sub 16 ani nu mai au voie cu bibicleta pe drumurile publice din România

Date:

Proiectul de modificare și completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, adoptat recent de Comisia Juridică din Camera Deputaților, aduce schimbări semnificative privind utilizarea bicicletelor și trotinetelor electrice de către tineri sub 16 ani pe drumurile publice. Anterior, vârsta minimă pentru a conduce aceste mijloace de transport era de 14 ani, însă, conform amendamentului, aceasta crește acum la 16 ani.

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a declarat că grupul de lucru al Comisiei Juridice a reușit să ajungă la un consens cu toate partidele politice reprezentate în Parlament cu privire la instituirea unor noi reguli pentru utilizarea trotinetelor electrice. Printre măsurile adoptate se numără obligativitatea deținerii unei asigurări RCA pentru proprietarii de trotinetă electrică. Cei care închiriază astfel de mijloace vor trebui să completeze un formular cu cinci întrebări din legislația rutieră înainte de a le utiliza.

Andronache a subliniat că aceste reglementări au ca scop nu interzicerea trotinetelor electrice, ci adaptarea acestora la norme care să le facă mai compatibile cu comunitatea. Pentru a asigura conformitatea cu directivele europene, se propune și instituirea unei obligații generale de asigurare pentru toți posesorii de trotinete electrice, cu norme specifice emise de ASF. Totodată, s-a evidențiat intenția de a corecta o prevedere care limitează în aparență obligativitatea asigurării doar pentru trotinetele cu o greutate minimă de 25 kg și o viteză constructivă de 14 km/h, reducând astfel aceste criterii.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...