Austeritate? PNL a depus o lege care mărește salariile unei categorii de bugetari

Date:

În ciuda contextului actual de austeritate, se observă o tendință în creșterea salariilor bugetarilor. Proiectul propus de Partidul Național Liberal (PNL) pentru majorarea remunerațiilor angajaților din Casa Națională de Asigurări de Sănătate a generat reacții și discuții contradictorii, având în vedere mediul economic restrâns. Andrei Baciu, președintele CNAS și membru PNL, a explicat într-o declarație pentru Newsweek România că această inițiativă vine ca răspuns la criza care a blocat activitatea instituției.

Într-o intervenție scurtă, Baciu a menționat că a discutat cu colegii săi din PNL despre situația ”critică” în care se află CNAS și că, la solicitarea partidului, proiectul de majorare a salariilor din sistem va fi supus dezbaterii în Camera Deputaților în această săptămână. El a subliniat că această acțiune are ca scop ”deblocarea acestei crize” care afectează domeniul sănătății.

Această inițiativă survine într-un moment în care se impune prudență în gestionarea resurselor financiare, iar alocările bugetare sunt analizate atent. Cu toate acestea, membrii PNL consideră că majorarea salariilor în rândul bugetarilor este esențială pentru a depăși crizele instituționale.

Președintele CNAS a precizat că a avut discuții și cu reprezentanții sindicatelor, iar aceștia au confirmat că adoptarea proiectului de lege va contribui la soluționarea crizei existente. Baciu a insistat asupra faptului că demersul nu va exercita presiune asupra bugetului de stat, subliniind că acesta se va derula în cadrul fondurilor alocate CNAS.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...