Austeritate doar pentru fraieri. Salariile din Finanţe, ANAF şi Vămi au crescut cu 23%

Date:

Ministrul Marcel Boloș a semnat un ordin care a condus la o majorare semnificativă a salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, ANAF și Autoritatea Vamală, cu o creștere de 23%, conform informațiilor furnizate de surse oficiale citate de Economedia. Această decizie nu se reflectă în salariile altor bugetari și a fost implementată prin intermediul unui mecanism juridic special creat de guvern pentru acești angajați. Încă din luna octombrie, salariații din cele trei instituții au început să primească venituri majorate.

În luna octombrie, guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care a conferit ministrului Finanțelor autoritatea de a stabili salariile în aceste instituții printr-un simplu ordin de ministru, derogând astfel de la prevederile legii salarizării. Această inițiativă a fost propusă de Ministerul Finanțelor în contextul unui protest spontan al angajaților din luna septembrie. Cu toate acestea, în ciuda angajamentului asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de a renunța la excepțiile din sistemul de salarizare a bugetarilor și de a reforma legea salarizării, guvernul a adoptat o măsură care contravine acestor obiective.

Deși inițial s-a susținut că eliminarea inechităților salariale la nivelul instituțiilor fiscale va eficientiza activitatea acestora, Senatul a eliminat ulterior din ordonanța de urgență prevederea care acorda ministrului Finanțelor dreptul de a decide unilateral salariile angajaților din aceste instituții. Cu toate acestea, ordonanța de urgență a produs deja efecte, având un impact semnificativ asupra salariilor personalului din domeniul financiar-fiscal.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...