UDMR nu suportă femeile în politică: ”Vă desființăm, dacă nu stați în banca voastră!”

Date:

Politicienii din UDMR manifestă o reticență în promovarea activă a femeilor pe listele electorale, iar schimbarea mentalității se dovedește a fi un proces încet și anevoios, a dezvăluit deputata Rozália Biró în cadrul conferinței „Rolul femeilor în dezvoltarea României,” organizată de Organizația Femeilor de Afaceri din cadrul UGIR.

Cu o experiență politică ce se întinde din anul 2000, deputata Rozália Biró și-a împărtășit traseul din lumea afacerilor private, trecând prin funcția de viceprimar la Oradea timp de 12 ani, până la actuala sa poziție din Parlament, unde este președinte al Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților.

Cu un deceniu de conducere a organizației de femei a UDMR și doi ani în funcția de președinte al Organizației de Femei a Partidului Popular European, Rozália Biró coordonează activitatea a 53 de organizații de femei naționale din familia PPE. Cu toate aceste realizări, deputata UDMR a subliniat că progresul personal nu reflectă neapărat o deschidere reală a bărbaților față de implicarea femeilor în politică.

„Până nu schimbăm mentalitatea, vom întâmpina multe obstacole. În politică, femeile sunt practic legate la mâini și la picioare. Este trist, dar adevărat. De aceea, consider că organizațiile de femei au un rol esențial în politica actuală, pentru a evidenția contribuția femeilor și pentru a demonstra ce pot realiza. Exemplul din partidul nostru este elocvent: organizația noastră de femei a fost înființată abia în 2013, deoarece până atunci nu exista în statutul UDMR o astfel de posibilitate. Am făcut lobby timp de jumătate de an pentru a schimba statutul partidului,” a explicat deputata UDMR.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...