După ce PSD și-a anunțat candidatul la Primăria Alba Iulia, acesta a trecut la AUR

Date:

Senatorul Călin Matieș din Alba a anunțat vineri că ia calea AUR, părăsind rândurile PSD-ului. Motivul deciziei sale este un conflict cu eurorlamentarul Victor Negrescu, cel care conduce organizația județeană și care a fost recent desemnat președinte interimar. Matieș a subliniat că această hotărâre a fost luată cu greu și respinge acuzațiile de trădare, afirmând că singurul calificat să vorbească despre asta este Victor Negrescu.

Până la această mutare, Călin Matieș era candidatul oficial al PSD pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia. În timp ce el anunța plecarea către AUR, susține că social-democrații, prin intermediul lui Negrescu, negociau cu actualul primar Gabriel Pleșa (USR, fost PNL) pentru a-l atrage în PSD. Evenimentul marcat de trecerea lui Matieș la AUR a avut loc în fața unui public numeros, format din membri PSD care au ales să îl urmeze și simpatizanți ai AUR.

Înainte de a accede în Senat, Matieș era proprietarul unei fabrici de pâine, cunoscută prin brandul local „Pită de Sântimbru”. El se implica și în creșterea câinilor de rasă de talie mare, fiind totodată președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale. Afacerile familiei sale, gestionate în prezent de fiica sa, sunt un element important în viața sa. Senatorul de Alba a devenit cunoscut și pentru declarațiile controversate, cum ar fi comparația dintre educația sexuală în școli și propaganda LGBT sau ironizarea pasiunii pentru golf a președintelui Iohannis, făcută cu sapa chiar în Parlamentul României.

Te invităm să participi la acest SONDAJ – Click Aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...