Șoșoacă, vocea Rusiei în România: ”Vă cer să anulați statutul de candidat al Ucrainei la UE”

Date:

Senatorul Diana Sosoacă a trimis o scrisoare către Comisia Europeană și Parlamentul European, cerând anularea statutului de candidată al Ucrainei la Uniunea Europeană. În mesajul său, Sosoacă aderă la narativele Moscovei și atrage atenția asupra unei situații pe care o consideră inacceptabilă în Ucraina, stat sprijinit financiar de țările UE, inclusiv România. 

În contextul protestelor împotriva regimului condus de Volodimir Zelenski, Sosoacă menționează că călugărul Mihail Jar și alți călugări români ar fi fost victime ale epurărilor etnice și religioase, inclusiv prin atacuri violente și arestări sistematice. Sosoacă aduce în discuție și cazul notoriu al IPS Mitropolitul Longhin de la Cernăuți, care, conform susținerilor sale, ar fi fost trimis în judecată, hărțuit și amenințat din cauza manifestării credinței sale religioase în limba română și refuzului de a renunța la ortodoxie.

În finalul scrisorii, Sosoacă solicită anularea statutului de candidat al Ucrainei la UE până când aceasta își va adapta legislația și va respecta drepturile minorităților etnice, va permite învățământul în limba maternă și va asigura libertatea religioasă deplină. În caz contrar, amenință că românii nu vor accepta aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, iar în calitate de senator al României, precum și lider al partidului SOS, România, se angajează să se opună acestui demers prin toate mijloacele legale, instituționale și parlamentare. De asemenea, Diana Sosoacă participă în mod constant la evenimentele organizate la Ambasada Rusiei.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...