Scandal în Guvern! Ciolacu vrea să-i cumpere pe pensionari cu bani care nu există

Date:

Ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, a provocat o controversă majoră în cadrul Guvernului, refuzând să-și asume recentele propuneri ale premierului Ciolacu, care includeau o limitare a tranzacțiilor cu numerar și o dublare a pensiilor înainte de alegerile din anul viitor. Marcel Ciolacu a convocat o ședință de Guvern pentru a discuta problema astăzi la ora 12.00.

Boloș a argumentat că majorările propuse de Ciolacu nu sunt susținute de calcule viabile, generând preocupări serioase cu privire la sustenabilitatea bugetară. În special, o majorare de 40% a pensiilor începând din septembrie ar reprezenta un impact bugetar suplimentar de peste 55 miliarde de lei doar pe ultimele 4 luni din 2024. Având în vedere împrumuturile masive deja contractate, majorarea cheltuielilor pe o astfel de scară ar fi pur și simplu nesustenabilă.

În ceea ce privește limitarea plăților cu numerar, Boloș a respins propunerile ca fiind prea restrictive și impracticabile, având în vedere nivelul actual al utilizării numerarului în economia românească. De asemenea, Ministerul de Finanțe a retras recent modificările propuse, recunoscând că societatea românească nu este pregătită pentru o astfel de tranziție la nivel de numerar.

În prezent, România se află deja printre primele trei țări europene în ceea ce privește limitările de numerar, iar noile restricții propuse de Ciolacu ar face ca țara să aibă cea mai restrictivă legislație din UE. Cu toate acestea, oficialii din Ministerul de Finanțe susțin că implementarea acestor reguli ar fi infezabilă dată fiind infrastructura nepregătită și nivelul scăzut de familiarizare cu plățile digitale.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...