PSD și PNL au inventat o nouă pensie specială și i-au făcut-o cadou lui Iordache

Date:

Încălcând promisiunile făcute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), majoritatea parlamentară PSD-PNL a decis să adauge noi privilegii pensiilor speciale în loc să le elimine. Printre cei privilegiați se numără și Florin Iordache, fost ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu și unul dintre semnatarii controversatei Ordonanțe 13. Măsura a fost implementată printr-o modificare a Legii de funcționare a Consiliului Legislativ, instituție condusă de Florin Iordache, cunoscut sub denumirea de „Ciordache” sau „Altă Întrebare”.

Potrivit deciziei parlamentare, angajații Consiliului Legislativ vor beneficia de aceleași privilegii ca și funcționarii publici parlamentari, inclusiv „pensia de serviciu”, adică pensia specială. Proiectul de lege a fost adoptat cu 80 de voturi „pentru“ și 27 „împotrivă“, generând critici din partea opiniei publice. Conform datelor oficiale, Consiliul Legislativ are 111 posturi în organigramă, din care 104 sunt ocupate.

În același context, modificările aduse proiectului de lege privind Consiliul Legislativ includ și o limitare a mandatelor pentru șefii instituției. Astfel, Florin Iordache și ceilalți președinți de secții vor putea ocupa funcțiile respective cel mult 10 ani, adică două mandate de câte 5 ani. La împlinirea vârstei de 65 de ani în 2026, „Ciordache” va putea beneficia de o pensie specială, adăugându-se la pensia ocupațională, care este calculată pe baza de contributivitate.

Florin Iordache, născut la Caracal, a deținut cinci mandate de deputat între anii 2000 și 2020, ocupând funcția de președinte al Camerei Deputaților în perioada iunie – decembrie 2016, dar și pe cea de ministru al Justiției în perioada 4 ianuarie – 9 februarie 2017. Toate aceste funcții au fost deținute în calitate de reprezentant al PSD. Pensia specială a unui parlamentar cu cel puțin trei mandate, așa cum este cazul lui „Ciordache”, se ridică la aproximativ 15.000 de lei (3.000 de euro).

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...