Cătălin Predoiu: România este una dintre cele mai sigure ţări din Uniunea Europeană

Date:

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat că România se numără printre cele mai sigure țări din Uniunea Europeană, oferind un nivel de siguranță publică considerabil. Potrivit declarațiilor sale în cadrul unei conferințe de presă, oamenii de afaceri români nu se bazează pe servicii de protecție specializate ca în alte țări europene.

„Am discutat cu numeroși cetățeni români care călătoresc frecvent în străinătate, inclusiv oameni de afaceri și corporatiști. Comparând nivelul de siguranță pe străzi și în general, am concluzionat că România este una dintre cele mai sigure țări din UE în prezent, datorită eforturilor Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență în situațiile de urgență”, a explicat ministrul.

Cu toate acestea, Predoiu a subliniat că nu ezită să identifice și să remedieze problemele din instituțiile pe care le conduce, făcând acest lucru cu intenții constructive și fără să-și afecteze imaginea. El a menționat că nivelul satisfăcător al siguranței publice în România este o realizare ce trebuie recunoscută.

„Oamenii de afaceri români nu se bazează pe servicii de protecție specializate precum în alte țări europene. Nu plătesc gărzi de corp la fel de des ca alții. Acest lucru mi-a fost confirmat direct de către șeful Camerei de Comerț, care a remarcat că în România se simt în siguranță, în timp ce călătorind în alte țări europene se simt obligați să angajeze servicii de protecție specializate”, a adăugat el.

Cătălin Predoiu a subliniat, de asemenea, că este un adept al transparenței și că se străduiește să îmbunătățească siguranța publică în continuare, aducând îmbunătățiri necesare instituțiilor și serviciilor implicate.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...