Aveți grijă pe cine mai votați! Un lider PSD recunoaște că este ”labil psihic”

Date:

Ministerul Justiției a anunțat joi că PSD-istul Ionel Arsene a invocat o presupusă „labilitate psihică” în fața magistraților italieni pentru a împiedica extrădarea sa în România, unde urmează să-și execute pedeapsa. Arsene a fost condamnat în România pentru diverse infracțiuni.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că avocații lui Ionel Arsene au sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), susținând că în România i s-ar încălca dreptul la viață și ar fi supus la tratamente inumane și degradante, conform art. 2, 3 și 4 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au depus documente care arată condițiile din penitenciarele românești conform standardelor europene.

În același timp, Ionel Arsene și echipa sa de avocați au cerut suspendarea extrădării și efectuarea unei expertize medicale pentru a stabili starea sa de „labilitate psihică.” Curtea italiană va decide asupra acestei solicitări. Ministerul Justiției a subliniat că România continuă procedurile pentru predarea lui Ionel Arsene și pentru a pune în aplicare hotărârea definitivă a instanței italiene.

Avocații lui Arsene au afirmat în fața instanței că acesta „suferă de grave patologii neuropsihiatrice,” constatate de medici specializați. Ei au invocat rapoarte psihiatrice presupuse care ar arăta că acuzatul suferă de depresie și prezintă un risc ridicat de suicid dacă ar fi extrădat în România. Potrivit lor, „riscul de sinucidere este foarte ridicat și ar crește exponențial în cazul extrădării.”

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...