UDMR, lege aberantă în Parlament. Ce interdicții vor avea șoferii tineri din România

Date:

Tinerii sub 21 de ani nu vor mai putea să conducă vehicule cu o putere de peste 100 de cai putere, conform unei propuneri legislative recente depuse la Senat care vizează modificări ale Codului Rutier. Propunerea cuprinde, de asemenea, extinderea programului de pregătire teoretică și practică pentru școlile de șoferi. În plus, poliția va fi obligată să informeze șoferii cu privire la amplasarea radarelor pe drumurile publice din România.

Conform noilor prevederi, șoferii cu vârste sub 21 de ani sau cu o experiență de conducere mai mică de un an pentru vehiculele din categoria B vor putea conduce doar mașini cu o putere de sub 100 de cai putere sau 75 kW în cazul mașinilor electrice. Inițiată de un grup de senatori și deputați UDMR, propunerea legislativă propune majorarea numărului minim de ore de pregătire necesare pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, de la 20 la 25 de ore pentru partea teoretică și de la 35 la 45 de ore pentru partea practică.

Prezentul Cod Rutier nu impune astfel de restricții, astfel încât șoferii cu experiență sunt adesea în alertă în ceea ce privește tinerii șoferi care conduc vehicule puternice, dat fiind riscul de accidente cauzate de lipsa de experiență și de cunoștințe în materie de conducere preventivă. Potrivit inițiatorilor, „șoferilor cu vârste sub 21 de ani, precum și celor cu o experiență de conducere mai mică de un an pentru vehiculele din categoria B, li se interzice să conducă vehicule care depășesc puterea de 100 CP, respectiv 75 kW în cazul vehiculelor electrice”.

Acest lucru a stârnit îngrijorare în rândul unor experți și părinți, care susțin că propunerea ar putea afecta practicile actuale ale familiilor în ceea ce privește împărțirea mașinilor. Obligarea tinerilor șoferi să conducă doar vehicule cu o putere limitată ar putea crea o presiune suplimentară asupra familiilor, care ar trebui să facă ajustări majore în ceea ce privește opțiunile de mașini disponibile pentru membrii mai tineri ai familiei.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...