USR se transformă într-un partid nefrecventabil. PSD, PNL și AUR jubilează de bucurie

Date:

Biroul Naţional al USR a luat act duminică seară de ”retragerea” Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Pe bune, atât de proști îi consideră USR pe susținătorii acestui partid?

Conducerea USR reușete, puțin câte puțin, să transforme acest partid într-unul nefrecventabil. Ultima idioțenie a liderilor acestui partid a fost eliminarea Elenei Lasconi de pe lista de la europarlamentare, cadidat pus chiar de USR în fruntea acele liste, pentru declarația sa cu privire la votul acordat la referendumul pentru familie.

Da, toată lumea este de acord că Elena Lasconi a greșit și nu există nicio urmă de îndoială în privința aceasta. Acel referendum a fost doar o mascaradă a unor frustrați. Însă, câți dintre membri USR gândesc și simt ca Elena Lasconi? Câți dintre aleșii neamului, aleși de pe listele USR, gândesc și simt ca Elena Lasconi? Ce se va întâmpla cu toți acești mebri, vor fi excluși din partid pentru delictul lor de opinie? Și care este logica, o retragi de pe o listă, dar accepți să fie în continuare mebră USR?! Pentru adus voturi este bună, dar pentru a coduce… nu este bună. Care-i logica?

Bun, haideți să ne prefacem că înțelegem atitudinea USR față de Elena Lasconi. USR-iștilor, ce veți face mai departe? Tot vorbiți de o coagulare a Dreptei în jurul USR. Despre care Dreaptă vorbiți? Acea Dreaptă condusă de lideri politici care au aceleasi viziuni ca Elena Lasconi, în privința familiei? Orban a votat DA la acel referendum, iar Tomac a votat și el DA la acel referendum. Ba mai mult decât atât, Tomac s-a poziționat și împotriva dreptului femeilor de a alege să facă avort. Înțelegem că nu veți mai colabora cu PMP și Forța Dreptei pentru că au viziuni politice diferite față de ale voastre, nu?! Pare că este foarte important pentru voi acest aspect.

Ca o paranteză, în Parlamentul European, PNL și PMP se opun cu înverșunare unor proiecte legislative care cer țărilor membre UE să asigure dreptul femeilor la avort. Da, ați citit bine! Băsescu (PMP), Tomac (PNP), Pîslaru (REPER), Rareș Bogdan (PNL), Motreanu (PNL), Blaga (PNL), Siegfried Mureșan (PNL), etc., s-au opus în Parlamentul European unui astfel de proiect legislativ. Unii dintre ei au votat împotriva, în timp ce alții s-au abținut de la vot (echivalent, în acest caz, cu acordarea unui vot împotrivă).

Pe de altă parte, USR ne spune că este un partid care militează pentru drepturile fundamentale ale oamenilor, cum ar fi și dreptul la opinie, însă tot USR îi sancționează pe cei care au opinii diferite față de liderii acestui partid. Cum vine asta?! Ipocrizie? Prostie?

Prin urmare, dacă Elena Lasconi merită pedepsită pentru opinia ei, așteptăm de la USR să îi pedepsească pe toți cei care au opinii asemănătoare cu ale Elenei Lasconi. Așa ar fi firesc, nu? Altminteri, sunt doar niște ipocriți care nu au înțeles nimic din politică, politica fiind arta compromisului.

De menționat este și faptul că toți cei care au afirmat ”uite ce zice fiica Elenei Lasconi, că nici măcar ea nu își votează mama”, sunt niște trepanați. Fiica Elenei Lasconi se consideră o anticapitalistă covinsă, ea locuind în Franța, și la descriere are o imagine cu ”secera și ciocanul”. Da, secera și ciocanul! Cred că nu este cazul să discutăm despre ce înseamnă secera și ciocanul.

Dacă până în acest moment USR reprezenta o alterntivă reală de vot, odată cu excluderea Elenei Lasconi consider că acest partid devine tot mai nefrecventabil. Până acum, cel puțin la nivel local, USR a fost ținut în viață de notorietatea și faptele unor primari precum Dominic Fritz, Elena Lasconi sau Allen Coliban. La nivel central, Barna & Co au reușit să distrugă imaginea acestui partid. Trist este că acest partid este dispus să renunțe la oricine, mai puțin la groparii săi, Barna & Co, iar eu nu pot avea încredere în niște oameni care nu reușesc să combată răul din propria ogradă, dar vor să lupte cu tot răul din această țară. Nu-i nicio problemă, avem și opțiunea în care ne putem anula votul. Sorry!

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice. Îl puteți urmări pe canalul nostru de YouTube: www.youtube.com/@expresmedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...