PSD și PNL au crescut taxele românilor ca să poată mări iar pensiile speciale

Date:

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu din partea PSD, a anunțat o majorare semnificativă a tuturor pensiilor din România începând cu data de 1 ianuarie. Creșterea va afecta inclusiv pensiile speciale, considerate excesiv de generoase în multe cazuri. Ciolacu a subliniat necesitatea creșterii pensiilor speciale, argumentând că ar fi o încălcare a constituției să se abordeze altfel situația. Anterior, înainte de a prelua funcția de prim-ministru, Ciolacu pledase pentru eliminarea acestor privilegii excesive.

„Majorările se vor aplica tuturor pensiilor. Ar fi neconstituțional să procedăm altfel. S-a propus chiar să nu se majoreze anumite categorii, însă considerăm că o astfel de abordare nu este sustenabilă. Această inegalitate va fi eliminată odată cu recalcularea”, a declarat Marcel Ciolacu într-o apariție televizată la România TV.

Într-o declarație făcută marți, premierul Ciolacu a subliniat că principiul fundamental asupra căruia s-a convenit în cadrul coaliției de guvernare pentru noua lege a pensiilor este „pensii egale pentru muncă și contribuții egale”. Totodată, el a anunțat că pensiile vor beneficia de două majorări anul viitor.

„Pensiile vor cunoaște două creșteri anul viitor! La 1 ianuarie, majorarea va fi de 13,8%, iar la 1 septembrie, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor, care va corecta inechitățile, acestea vor crește din nou. Pensii egale pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul pe care l-am convenit astăzi în coaliție pentru noua lege a pensiilor”, a menționat Ciolacu într-o postare pe Facebook.

În ceea ce privește impactul economic, PSD și PNL au decis majorarea taxelor pentru cetățeni și întreprinderi pentru a acoperi cheltuielile generate de pensiile speciale. Această decizie a fost luată în contextul în care unele taxe au crescut deja la începutul anului 2023, după ce bugetul a fost greșit estimat, iar cheltuielile statului au crescut considerabil. Menținerea pensiilor speciale fără ajustarea corespunzătoare a cheltuielilor demonstrează o lipsă de preocupare pentru echilibrul bugetar.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice. Îl puteți urmări pe canalul nostru de YouTube: www.youtube.com/@expresmedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...