Primele efecte ale limitării plăților la cash: băncile au anunțat creșterea comisioanelor

Date:

Mai multe bănci anunță creșterea comisioanelor pentru operațiunile de retragere și depunere de numerar, precum și pentru plățile inter și intra-bancare la ghișee. Prin mesajele transmise clienților, o instituție bancară informează că, începând cu 1 ianuarie 2024, se vor aplica modificări ale comisioanelor pentru anumite operațiuni financiare. Aceste schimbări survin ca urmare a adoptării legii privind restricționarea tranzacțiilor în numerar în economie, o măsură controversată adoptată de Guvernul PSD-PNL.

Impactul acestei decizii se resimte puternic în rândul proprietarilor de magazine mici din zonele rurale, unde tranzacțiile se realizează predominant în numerar, iar antreprenorii sunt obligați să depună banii la bancă la sfârșitul zilei. Astfel, costurile acestora vor crește semnificativ, având în vedere comisioanele suplimentare impuse de bănci pentru procesarea acestor depozite.

Feliciu Paraschiv, fondatorul Paco Supermarkets și Vicepreședinte al Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR), subliniază impactul negativ al noilor măsuri asupra afacerilor mici și mijlocii. „Sunt peste 60.000 de mici comercianți, mulți dintre ei desfășurându-și activitatea în zone rurale, unde numerarul rămâne principalul mod de plată. Clietenții noștri adesea plătesc în bani gheață, unii dintre ei coborând chiar din zone muntoase pentru a face cumpărături. Situația este dificilă, mai ales că acum limita pentru depozite a fost redusă. Cum să facem depozite în cont seara, când magazinele închid, pentru a reîmprospăta stocurile? Nu există posibilitatea de a transfera banii pe card în acele momente târzii”, a explicat Paraschiv într-o discuție cu HotNews.

Au promis că în felul acesta vor combate evaziunea fiscală, însă acțiunile lor stupide au lovit puternic în oamenii onești ai acestei țări. Vă invităm să parcurgeți o scurtă analiză în care este explicat, în cel mai simplu mod cu putință, cum plafonarea plaților la cash nu are nicio legătură cu combaterea evaziunii fiscale: expresmedia.ro/plafonarea-platilor-cash

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice. Îl puteți urmări pe canalul nostru de YouTube: www.youtube.com/@expresmedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...