Bravo, Maia Sandu! Oamenii Moscovei au fost eliminați de la alegerile locale din Moldova

Date:

Partidul Politic „Sansa” din Republica Moldova a primit o lovitură dură înaintea alegerilor locale de duminică, după ce toate candidaturile depuse au fost anulate. Premierul Dorin Recean a făcut anunțul vineri, indicând că decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Motivul acestei măsuri radicale a fost identificarea unor activități menite să influențeze procesele electorale în țară în favoarea intereselor Rusiei, prin intermediul unui grup infracțional organizat condus de Ilan Sor, prin intermediul Partidului Politic „Sansa”.

„Subliniez! Decizia a fost luată pentru protejarea securității naționale, în contextul războiului hibrid pe care Rusia îl duce în Republica Moldova (…) Aceasta situație este legată de securitatea națională și subliniază faptul că implicarea unui actor străin în procesul electoral al Republicii Moldova nu va fi tolerată”, a afirmat premierul Recean, citat de Agerpres.

Ca urmare a acestei decizii, Comisia Electorală Centrală va solicita birourilor electorale din secțiile de votare să pună ștampila „retras” pe buletinele de vot în dreptul candidaților Partidului „Sansa”. La alegerile locale de duminică, partidul avea 652 de candidați la funcția de primar în orașe și sate, precum și peste 9.000 de candidați la funcția de consilier la diferite niveluri.

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale vine la scurt timp după ce directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, a făcut declarații grave la o conferință de presă. Acesta a avertizat cu privire la atacuri hibride fără precedent la adresa Republicii Moldova și a acuzat un grup criminal finanțat din exterior că încearcă să compromită sistemul de guvernare democratică în țară pentru a o aduce sub influența Rusiei.

Directorul SIS a prezentat dovezi privind finanțări ilegale de aproximativ un miliard de lei către Partidul Politic „Sansa”, susținând că fondurile au fost utilizate pentru coruperea candidaților și a alegătorilor, precum și pentru manipularea opiniei publice. Musteață a menționat că activitățile constatate au subminat valorile și procesul democratic și au avut ca scop distorsionarea și influențarea procesului electoral, amenințând ordinea constituțională din Republica Moldova.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice. Îl puteți urmări pe canalul nostru de YouTube: www.youtube.com/@expresmedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...