Nicușor Dan anunță o amendă record pentru proprietarul din Parcul IOR: 35 milioane de euro

Date:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți că Poliția Locală a impus o amendă record de 35 de milioane de euro Mariei Cocoru, proprietara unei porțiuni retrocedate din Parcul Titan (IOR) care a fost defrișată ilegal. Aflat la o conferință de presă în Parcul Titan, Nicușor Dan a subliniat importanța respectării legii 24/2007, care interzice reducerea spațiilor verzi, și a evidențiat necesitatea menținerii acesteia în forma actuală. Primarul a denunțat situația ca pe o „bătaie de joc la adresa cetățenilor” și a adăugat că unele propuneri legislative ar putea slăbi prevederile actuale.

Conform unui oficial din primărie, amenda în valoare de 174 milioane lei (echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro) a fost impusă Mariei Cocoru pentru încălcarea prevederilor articolului 5, litera h din legea 24/2007. În timpul conferinței de presă, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a încercat să perturbe evenimentul organizat de Nicușor Dan. Negoiță s-a plâns de presupuse blocaje în trafic și a încercat să atragă atenția ziariștilor prezenți asupra acestui aspect, însă Nicușor Dan l-a ignorat și nu a răspuns la provocările acestuia.

Sancțiunea aplicată Mariei Cocoru a stârnit reacții diverse în cadrul comunității, amplificând discuțiile legate de necesitatea protejării spațiilor verzi și de responsabilitatea proprietarilor în conservarea acestora. De asemenea, reacțiile publice au subliniat importanța aplicării legii în mod consecvent pentru protecția mediului și a patrimoniului natural al orașului.

În contextul acestor evenimente, autoritățile au reiterat angajamentul de a proteja și promova spațiile verzi din Capitală, subliniind importanța conservării acestora pentru bunăstarea comunității. Conferința de presă a evidențiat tensiunile existente în cadrul administrației locale, în ceea ce privește gestionarea problemelor legate de mediu și dezvoltarea urbană.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice. Îl puteți urmări pe canalul nostru de YouTube: www.youtube.com/@expresmedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...