Lumea a luat-o razna? ONU a ajuns o glumă extrem de proastă și sinistră

Date:

Iranul va prelua joi președinția unui forum al ONU pentru drepturile omului, ceea ce a stârnit o puternică reacție de respingere la nivel internațional din partea activiștilor pentru drepturile omului. Aceștia susțin că Teheranul nu este deloc potrivit pentru această funcție, în lumina acuzațiilor de opresiune și tortură asupra opozanților, precum și a execuțiilor sumare practicate în țară. Josep Borrell, șeful diplomației europene, a apărat numirea Iranului, explicând că este o chestiune de rotație regională, în conformitate cu procedurile stabilite de ONU. Cu toate acestea, cercetările efectuate de organizația UN Watch arată că grupul de state asiatice, din care face parte și Iranul, a deținut această poziție de patru ori în ultimii șase ani, ignorând rotația în favoarea altor grupuri regionale.

Potrivit directorului executiv al UN Watch, Hillel Neuer, numirea Iranului poate fi revocată înainte de ziua de joi printr-o reuniune specială a consiliului. UN Watch, o organizație neguvernamentală independentă pentru drepturile omului cu sediul la Geneva, a elaborat o rezoluție pe care țările o pot adopta, având un rol important la Natiunile Unite în ceea ce privește monitorizarea drepturilor omului în Iran.

Campania UN Watch a primit susținere din partea a peste 90.000 de persoane prin intermediul unei petiții globale, cerând ONU să anuleze președinția Iranului la forumul ONU pentru drepturile omului. În plus, grupul a demarat o campanie activă pe rețelele de socializare, iar o înregistrare video a recentei intervenții a lui Neuer în fața Consiliului ONU pentru drepturile omului, în care acesta a contestat numirea Iranului, a devenit virală, acumulând peste un milion de vizualizări de la lansare.

„Cerem domnului Borrell să întreprindă măsuri urgente. A sosit momentul ca toate democrațiile din cadrul ONU să nu mai legitimeze regimurile criminale, încălcând astfel principiile fondatoare ale organizației mondiale, și să înceapă, în schimb, să-i tragă la răspundere pe cei care comit astfel de atrocități”, a declarat Neuer.

„Regimul brutal de la Teheran poartă responsabilitatea pentru o creștere alarmantă a numărului de execuții, care afectează în mod disproporționat minoritățile, și pentru subjugarea femeilor și fetelor. Moartea recentă a Armitei Geravand, în vârstă de 16 ani, după ce a fost agresată în metrou de către poliția iraniană a moralității, din cauza nepurtării corecte a hijab-ului, reprezintă un avertisment că acest regim brutal nu ar trebui să dețină nicio funcție în cadrul ONU pentru drepturile omului, cu atât mai puțin președinția”, se arată în comunicatul UN Watch.

Cu ce candidat ați vota dacă duminica viitoare ar fi alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice. Îl puteți urmări pe canalul nostru de YouTube: www.youtube.com/@expresmedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...