Caravana USR ”Fără păcănele”, la Tulcea: O necesitate socială!

Date:

Caravana USR „Fără păcănele” a ajuns la sfârșitul sătpămânii trecute la Tulcea. Parlamentari USR și reprezentanți ai USR Tineret au discutat cu românii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copiii și tinerii României și au strâns semnături de susținere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic.

Eugen Terente, președinte USR Tulcea: ”Suntem în a treia săptămână a acestei Caravane. Obiectivul principal este conștietizarea oamenilor asupra acestui flagel și a opri dezvoltarea acestei industrii ce afectează pe toată lumea.”

Pe lângă interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de școli, locuri de joacă, spitale, biserici și centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc, USR a depus proiecte de lege care interzic publicitatea în spații publice la jocurile de noroc și impun obținerea unui aviz de funcționare din partea primăriei pentru sălile de jocuri.

”Caravana a pornit ca o necesitate socială, am avut cazuri în care tineri și-au pus capăt zilelor. Mulțumesc tulcenilor au răspuns în număr mare demersului nostru. Datorită acestor jocuri de norocoamenii își pierd locurile de muncă, se destramă familii.” a reiterat și senator USR Tulcea, Costel Vicol.

Legile USR prevăd de asemenea ca persoanele plătite din bani publici să controleze piața jocurilor de noroc să nu poată fi și jucători, ca și faptul că reclamele la jocurile de noroc trebuie să conțină mesaje de avertizare în privința dependenței distructive pe care acestea o creează.

La rândul său Sebastian Cernic, senator USR, a declarat: ”Singura măsură pe care o aplică pentru un dependent al jocurilor de noroc este o internare la psihiatrie de 3 zile, după care este lăsat acasă. Deci statul nu este prezent aproape deloc în această ecuație a dramelor prin care trec acești oameni.”

USR solicită majorității PSD-PNL să nu mai blocheze aceste legi împotriva păcănelelor și să nu le mai plagieze în proiecte de lege separate.

Lazăr Marian-Ion, deputat USR, a conchis: ”Ce trebuie înțeles din toată această activitate a coaliției de guvernare este că au o singură intenție- de a strânge cât mai mulți bani la buget, văzându-se clar acest lucru prin ordonanța de urgență dată în acest sens.

Se încearcă o tergiversare pe o perioadă cât mai lungă, că tot se apropie și alegerile din 2024, iar acțiunea PSD-PNL este de a bloca aceste proiecte de lege foarte bune doar că vin de la USR.”

Românii își pot declara sprijinul pentru pachetul de legi USR împotriva păcănelelor pe site-ul https://farapacanele.ro/ și pot pune astfel presiune pe parlamentari să țină cont de interesul cetățenilor, nu al firmelor care se îmbogățesc în timp ce dependenții de jocuri de noroc își pierd economiile de o viață, casa, sănătate și chiar viața. Aproape 53.000 de oameni au semnat deja pe acest site pentru pachetul de legi depus de USR.

SONDAJ FINALIZAT - Cu ce partid veți vota, dacă duminica viitoare sunt alegeri?

 • USR - Cătălin Drulă (21%, 3.063 Votes)
 • PNL - Nicolae Ciucă (19%, 2.808 Votes)
 • PSD - Marcel Ciolacu (19%, 2.782 Votes)
 • AUR - George Simion (17%, 2.432 Votes)
 • PDU - Mario Mocan (7%, 1.062 Votes)
 • FORȚA DREPTEI - Ludovic Orban (7%, 1.001 Votes)
 • SOS - Diana Șoșoacă (4%, 630 Votes)
 • REPER - Dacian Cioloș (3%, 372 Votes)
 • PMP - Eugen Tomac (1%, 175 Votes)
 • ALT PARTID - ALT CANDIDAT (1%, 120 Votes)
 • NU VOTEZ (1%, 96 Votes)
 • PARTIDUL VERDE - Florin Călinescu (0%, 56 Votes)
 • ALTERNATIVA DREAPTĂ - Valentin Licxandru (0%, 41 Votes)
 • PRO ROMÂNIA - Victor Ponta (0%, 29 Votes)
 • PUSL - Daniel Ionașcu (Dan Voiculescu) (0%, 13 Votes)
 • UDMR - Kelemen Hunor (0%, 11 Votes)

Total Voters: 14.691

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

eugen terente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Când se dau cupoanele de transport pentru pensionari și ce schimbări aduce 2024

În contextul anului 2024, pensionarii din România se confruntă...

Robert Sighiartau, declarații ferme: PSD trebuie dat afară de la guvernare

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, a făcut declarații...

Crăciunul de anul acesta vine cu surprize mari pentru iubitorii de zăpadă

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, aduce perspective interesante asupra evoluției...

Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor lui: ”Au înțeles foarte clar”

Reputatul cântăreț, compozitor și actor Tudor Chirilă, cunoscut și...