Patronii ”azilelor groazei” și fostul șef al Protecției Copilului Ilfov, la un pas de eliberare

Date:

Patronii „Azilelor groazei” din Voluntari, frații Ștefan și Daniel Godei, împreună cu fostul șef al Protecției Copilului Ilfov, Andrei Răzvan Țicu, se află în pragul eliberării din detenție, deoarece Tribunalul București a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe data de 26 octombrie. Totodată, un judecător de drepturi și libertăți de la aceeași instanță a hotărât să înlocuiască măsura arestului preventiv cu controlul judiciar pentru alți 7 inculpați. Trebuie menționat că această hotărâre a Tribunalului București nu este definitivă și a fost contestată de procurorii DIICOT la Curtea de Apel București. Aceasta nu reprezintă o primă întâmplare în care frații Godei au fost eliberați de instanță, deoarece o hotărâre similară a fost deja anulată de Curtea de Apel în luna septembrie.

În centrul acestei afaceri se află Godei Ștefan Cristian, împreună cu fratele său Godei Daniel, care au obținut sume semnificative de bani din exploatarea persoanelor vulnerabile. Scopul lor era un câștig patrimonial, iar grupul infracțional pe care l-au organizat a funcționat pe principiul exploatării persoanelor profitând de starea lor de vulnerabilitate. Membrii acestui grup au obținut sume considerabile de bani de la instituții precum DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din primăriile din diverse localități din județul Ilfov, în valoare totală de 3.763.869 lei, în perioada cuprinsă între 25 noiembrie 2021 și 8 iunie 2023.

Ștefan Godei, care de asemenea a deținut funcția de vicepreședinte la Tineretul Social Democrat (TSD) Voluntari și a fost șofer la Primăria Capitalei în timpul mandatului Gabrielei Firea, a fost arestat preventiv pe data de 5 iulie, sub acuzații de trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat. El era liderul acestei grupări și menținea legătura cu autoritățile care trebuiau să efectueze controalele necesare. Daniel Godei, fratele său, a fost, de asemenea, trimis în detenție, iar el se ocupa de utilizarea beneficiarilor din azilele groazei în muncă forțată sau îi ținea în condiții inumane. În plus, măsura arestului preventiv a fost impusă lui Andrei Răzvan Țicu, șef de serviciu la DGASPC Ilfov, care furniza informații lui Ștefan Godei înainte de a avea loc controalele. De asemenea, Ovidiu Dumitra, fost polițist, soțul Cristinei Dumitra, șefa „azilelor groazei,” a fost reținut în arest preventiv. Cu toate acestea, Cristina Dumitra, alături de asistentele care se ocupau de persoanele vulnerabile din azile, se află sub măsura arestului la domiciliu.

SONDAJ FINALIZAT - Cu ce partid veți vota, dacă duminica viitoare sunt alegeri?

 • USR - Cătălin Drulă (21%, 3.063 Votes)
 • PNL - Nicolae Ciucă (19%, 2.808 Votes)
 • PSD - Marcel Ciolacu (19%, 2.782 Votes)
 • AUR - George Simion (17%, 2.432 Votes)
 • PDU - Mario Mocan (7%, 1.062 Votes)
 • FORȚA DREPTEI - Ludovic Orban (7%, 1.001 Votes)
 • SOS - Diana Șoșoacă (4%, 630 Votes)
 • REPER - Dacian Cioloș (3%, 372 Votes)
 • PMP - Eugen Tomac (1%, 175 Votes)
 • ALT PARTID - ALT CANDIDAT (1%, 120 Votes)
 • NU VOTEZ (1%, 96 Votes)
 • PARTIDUL VERDE - Florin Călinescu (0%, 56 Votes)
 • ALTERNATIVA DREAPTĂ - Valentin Licxandru (0%, 41 Votes)
 • PRO ROMÂNIA - Victor Ponta (0%, 29 Votes)
 • PUSL - Daniel Ionașcu (Dan Voiculescu) (0%, 13 Votes)
 • UDMR - Kelemen Hunor (0%, 11 Votes)

Total Voters: 14.691

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...