VIDEO Reacția unui palestinian la actele teroriste comise de Hamas și la riposta Israelului

Date:

Un video care prezintă un palestinian în două ipostaze distincte a devenit viral pe diverse platforme de socializare în ultimele zile. Inițial, individul este surprins strigând în extaz ”Allahu Akbar!” în timp ce rachete trase de organizația Hamas străbat cerul îndreptându-se către teritoriul Israelian. Însă, într-o altă scenă, același individ apare plângând disperat într-un spital, odată cu riposta Israelului. Importanța acestui video constă în modul în care reflectă starea de spirit a numeroși palestinieni din Fâșia Gaza, care au sărbătorit în mod efuziv atacurile inițiate de Hamas, dar ulterior au manifestat disperare față de bombardamentele israeliene.

În materialul video, tânărul se filmează pe străzile orașului Gaza, manifestând o bucurie debordantă în contextul atacurilor declanșate de Hamas. Cu telefonul îndreptat în sus, secvența prezintă cum mai multe rachete traversează cerul senin către teritoriul Israelian. Organizația Hamas a efectuat în data de 7 octombrie, precum și în zilele ulterioare, o serie de atacuri cu mii de rachete îndreptate către Israel. În ciuda faptului că majoritatea acestora au fost interceptate de Iron Dome, scutul antiaerian al israelienilor, unele proiectile au avut o funcționare defectuoasă, căzând chiar în interiorul Fâșiei Gaza.

Din păcate, unul dintre aceste incidente s-a soldat cu pierderea a numeroase vieți omenești, o rachetă lovind parcarea unui spital din Gaza, provocând moartea a câtorva zeci de persoane. Alte rachete, totuși, au reușit să atingă țintele propuse, căzând în teritoriul Israelian. Aceste evenimente tragice ilustrează amploarea conflictului și impactul devastator asupra vieților civile din ambele tabere implicate.

Însă atacul aerian a fost urmat de o invazie violentă la sol, în care aproximativ 1.500 de extremiști au reușit să pătrundă prin zidul de la graniță, extinzându-se rapid în diferite localități și comițând crime aleatorii împotriva oricăror persoane întâlnite. Bilanțul tragic al victimelor din rândul israelienilor a depășit 1.400 de persoane, majoritatea fiind civili nevinovați.

A doua înregistrare video care a devenit virală pe platforma Twitter, cu protagonismul palestinianului, are loc după primul clip și este realizată într-un spital. Individul plânge în hohote și strigă că „suntem încheiați”, ca reacție la răspunsul Israelului la atacurile din partea organizației Hamas, materializat prin bombardarea Fâșiei Gaza.

La o zi după ce cele două clipuri video au devenit virale, au ieșit la iveală și alte înregistrări în care individul palestinian cânta în uniformă militară și ținând un Kalașnikov în mână, interpretând cântece de laudă pentru teroriști. Personajul principal al acestor înregistrări era un muzician palestinian simpatizant al organizației Hamas.

SONDAJ FINALIZAT - Cu ce partid veți vota, dacă duminica viitoare sunt alegeri?

 • USR - Cătălin Drulă (21%, 3.063 Votes)
 • PNL - Nicolae Ciucă (19%, 2.808 Votes)
 • PSD - Marcel Ciolacu (19%, 2.782 Votes)
 • AUR - George Simion (17%, 2.432 Votes)
 • PDU - Mario Mocan (7%, 1.062 Votes)
 • FORȚA DREPTEI - Ludovic Orban (7%, 1.001 Votes)
 • SOS - Diana Șoșoacă (4%, 630 Votes)
 • REPER - Dacian Cioloș (3%, 372 Votes)
 • PMP - Eugen Tomac (1%, 175 Votes)
 • ALT PARTID - ALT CANDIDAT (1%, 120 Votes)
 • NU VOTEZ (1%, 96 Votes)
 • PARTIDUL VERDE - Florin Călinescu (0%, 56 Votes)
 • ALTERNATIVA DREAPTĂ - Valentin Licxandru (0%, 41 Votes)
 • PRO ROMÂNIA - Victor Ponta (0%, 29 Votes)
 • PUSL - Daniel Ionașcu (Dan Voiculescu) (0%, 13 Votes)
 • UDMR - Kelemen Hunor (0%, 11 Votes)

Total Voters: 14.691

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...