Emilia Șercan: ”Sistemul lucrează ca plagiatorul Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită”

Date:

Jurnalista Emilia Șercan a făcut public faptul că procurorul responsabil de cazul său de amenințare a închis ancheta, invocând lipsa unui interes public în urmărirea faptei. Emilia a povestit pe pagina sa de Facebook cum a început operațiunea de intimidare îndreptată împotriva sa, imediat după ce a publicat o investigație despre presupusul plagiat al premierului de atunci, Nicolae Ciucă, în data de 19 ianuarie 2022.

Speranțele ei că structura respectivă va rezolva rapid și profesionist cazul au fost spulberate atunci când s-a aflat că o probă din cadrul anchetei a fost folosită pentru a compromite poziția sa. Deși a fost deschisă o anchetă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Sector 4, acesta a decis ulterior să închidă cazul, susținând că nu există un interes public în continuarea investigației.

Emilia Șercan a subliniat faptul că instituțiile statului român ar trebui să se implice în protejarea cetățenilor, inclusiv în situațiile în care aceștia sunt amenințați sau intimidați pentru activitatea lor de jurnalist. În opinia sa, închiderea acestui caz sub un astfel de motiv este profund îngrijorătoare, sugerând că ar exista influențe politice care conduc la astfel de decizii.

În postarea sa, jurnalista a menționat și o altă audiență recentă la Parchetul General, unde a ridicat mai multe probleme în legătură cu dosarul în care ar trebui investigată divulgarea unei probe din cadrul Poliției Române. Ea a fost șocată să afle că acest dosar va fi soluționat rapid, mai ales în condițiile în care nu s-a desfășurat o investigație corespunzătoare până în prezent.

În aprilie anul trecut, Emilia Șercan a făcut acuzații similare, susținând că a fost ținta unei operațiuni de compromitere orchestrată de autorități, după ce a adus în atenție problema presupusului plagiat al tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. De-a lungul timpului, ea a fost supusă unor amenințări și intimidări severe, situație care a generat îngrijorări în legătură cu siguranța și protecția jurnaliștilor în România.

Postarea integrală:

„Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru…înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea…îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate…!”

Am primit acest mesaj pe email a doua zi după ce am publicat că doctoratul lui Nicolae Ciucă, premier în funcție, e plagiat. Era 19 ianuarie 2022.

Era noapte, târziu, când am citit mesajul. A doua zi dimineață am mers la poliție, la aceeași structură care făcuse ancheta în cazul amenințării cu moartea primită în 2019 de la șefii Academiei de Poliție.

Speram să rezolve și acest caz rapid și profesionist. Din acea structură, o lună mai târziu, se scurgea o probă care a fost baza operațiunii de k ompromat la adresa mea.

Amenințarea de mai sus a fost până acum aproape trei săptămâni cercetată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Sector 4.

Acest procuror a decis să renunțe la urmărirea penală pentru că „nu există un interes public în urmărirea faptei”.

O instituție a statului român, care are menirea să își apere cetățenii, spune că nu există interes public în a investiga amenințările primite de un jurnalist după ce a dezvăluit că prim-ministrul țării e un impostor.

O instituție a statului român spune că nu există un interes public când amenințarea e „noi știm să te facem să vorbești”.

Nu există un interes public când amenințarea spune „zile bune pe pământ nu vei mai avea”.

Nu există interes public când amenințarea e „îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta”.

În toate lucrurile astea, spune statul român, nu există un interes public.

Dacă lucrurile astea nu sunt de interes public, există altceva de interes: ca dr. plg. Ciucă să poată candida în liniște la președinție, iar amenințările și komprom atul lui Șercan să nu îl tulbure în campania electorală.

Nu cred nicio secundă că închiderea acestui dosar, printr-o motivare atât de scandaloasă, este una întâmplătoare.

Cred cu toată tăria că Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită.

Iar închiderea acestui dosar nu e singurul indiciu. Există unul mult mai puternic.

În urma unei audiențe la Parchetul General, de acum nici două săptămâni, în care am reclamat nemerniciile din dosarul în care ar trebui anchetată divulgarea unei probe din Poliția Română, mi s-a comunicat că până la finalul lunii acest dosar va fi soluționat.

Informația m-a șocat în condițiile în care infracțiunea de divulgare nu a fost investigată până acum, iar în condițiile astea, singurul mod în care se poate soluționa dosarul e închiderea lui.

Și asta pentru că, așa cum spuneam, Sistemul de mână cu (in) justiția specială lucrează pentru liniștea impostorului!

SONDAJ FINALIZAT - Cu ce partid veți vota, dacă duminica viitoare sunt alegeri?

 • USR - Cătălin Drulă (21%, 3.063 Votes)
 • PNL - Nicolae Ciucă (19%, 2.808 Votes)
 • PSD - Marcel Ciolacu (19%, 2.782 Votes)
 • AUR - George Simion (17%, 2.432 Votes)
 • PDU - Mario Mocan (7%, 1.062 Votes)
 • FORȚA DREPTEI - Ludovic Orban (7%, 1.001 Votes)
 • SOS - Diana Șoșoacă (4%, 630 Votes)
 • REPER - Dacian Cioloș (3%, 372 Votes)
 • PMP - Eugen Tomac (1%, 175 Votes)
 • ALT PARTID - ALT CANDIDAT (1%, 120 Votes)
 • NU VOTEZ (1%, 96 Votes)
 • PARTIDUL VERDE - Florin Călinescu (0%, 56 Votes)
 • ALTERNATIVA DREAPTĂ - Valentin Licxandru (0%, 41 Votes)
 • PRO ROMÂNIA - Victor Ponta (0%, 29 Votes)
 • PUSL - Daniel Ionașcu (Dan Voiculescu) (0%, 13 Votes)
 • UDMR - Kelemen Hunor (0%, 11 Votes)

Total Voters: 14.691

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...