În timp ce israelienii se întorc acasă pentru a-și apăra țara, fiul lui Netanyahu stă ascuns la Miami

Date:

Un grup de militari israelieni, care au ales să se alăture luptei împotriva organizației teroriste Hamas, au adus acuzații dure la adresa fiului premierului Israelului pentru decizia sa de a rămâne în Statele Unite și de a-și „abandona” țara, conform unui raport publicat de The Times.

O mobilizare fără precedent a avut loc în țară, cu sute de israelieni întorcându-se acasă, după ce Armata a înrolat peste 300.000 de rezerviști, în ceea ce reprezintă cea mai amplă mobilizare din istoria națiunii. Yair, fiul cel mare al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 32 de ani, s-a mutat în Florida la începutul acestui an și a decis să rămână acolo, deși este eligibil pentru serviciul de rezervă până la vârsta de 40 de ani.

Unul dintre militarii activi în zona de nord a Israelului, care se confruntă zilnic cu atacuri puternice din partea grupării Hezbollah, susținute de Iran, în sudul Libanului, a subliniat că absența lui Yair a alimentat sentimente puternice de neîncredere și furie printre cei care luptă pe front. El a subliniat că aceștia sunt cei care renunță temporar la viața de zi cu zi, la familiile lor și la siguranța personală pentru a proteja țara, în timp ce cei ca Yair aleg să rămână departe de front.

Chiar dacă nu a participat direct la lupte, Yair a îndeplinit serviciul militar obligatoriu și a lucrat în cadrul unității de purtător de cuvânt a forțelor de apărare israeliene (IDF). Mutarea sa în Statele Unite a avut loc în urma unor controverse legate de activitatea sa pe platformele de socializare. Fiul premierului a stârnit un val de critici publice după ce a denumit „teroriști” sutele de mii de israelieni care protestau împotriva reformelor judiciare ale guvernului și a făcut acuzații la adresa Statelor Unite privind finanțarea tulburărilor.

În timp ce nu toți israelienii care se întorc pentru a servi se alătură forțelor de luptă, mulți aleg să se implice ca voluntari în cadrul IDF sau în organizații non-guvernamentale din țară. Yair și-a concentrat atenția pe pagina sa de Instagram pentru a atrage atenția asupra ONG-urilor care sprijină victimele războiului și pe cei peste 120.000 de israelieni care au fost nevoiți să-și părăsească casele din nord și sudul țării din cauza conflictului.

Un alt voluntar, care s-a pregătit pentru a fi desfășurat în zona de sud a Israelului în lupta împotriva Hamas, a subliniat că nu poate să rămână departe și să-și lase în urmă țara într-un moment atât de critic. El a întrebat de ce fiul premierului nu se află în Israel, subliniind importanța prezenței fiecărui cetățean într-un moment atât de crucial, inclusiv fiul premierului. Acesta a transmis că acest moment ar trebui să fie unul de unificare pentru întreaga națiune.

SONDAJ FINALIZAT - Cu ce partid veți vota, dacă duminica viitoare sunt alegeri?

 • USR - Cătălin Drulă (21%, 3.063 Votes)
 • PNL - Nicolae Ciucă (19%, 2.808 Votes)
 • PSD - Marcel Ciolacu (19%, 2.782 Votes)
 • AUR - George Simion (17%, 2.432 Votes)
 • PDU - Mario Mocan (7%, 1.062 Votes)
 • FORȚA DREPTEI - Ludovic Orban (7%, 1.001 Votes)
 • SOS - Diana Șoșoacă (4%, 630 Votes)
 • REPER - Dacian Cioloș (3%, 372 Votes)
 • PMP - Eugen Tomac (1%, 175 Votes)
 • ALT PARTID - ALT CANDIDAT (1%, 120 Votes)
 • NU VOTEZ (1%, 96 Votes)
 • PARTIDUL VERDE - Florin Călinescu (0%, 56 Votes)
 • ALTERNATIVA DREAPTĂ - Valentin Licxandru (0%, 41 Votes)
 • PRO ROMÂNIA - Victor Ponta (0%, 29 Votes)
 • PUSL - Daniel Ionașcu (Dan Voiculescu) (0%, 13 Votes)
 • UDMR - Kelemen Hunor (0%, 11 Votes)

Total Voters: 14.691

Loading ... Loading ...

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...