Au încasat ilegal banii pe sute de ore suplimentare, iar acum scapă de anchetă

Date:

Ancheta privind presupusa încasare ilegală de drepturi bănești în valoare de 79.852 lei, sub forma orelor suplimentare, de către foști conducători ai Jandarmeriei Române în anul 2020, a fost închisă, conform informațiilor oferite de Ziare.com.

Procurorul militar care s-a ocupat de acest caz a considerat că nu există suficiente dovezi care să ateste faptul că cei trei ofițeri au lucrat efectiv 12 ore pe zi, în plus față de programul normal de lucru, astfel încât suspiciunile să li se aducă acestora.

Cu toate acestea, în urma unei analize mai atente a dosarului, procurorul șef adjunct al PICCJ-DNA a solicitat, în august 2023, redeschiderea anchetei penale în cazul unuia dintre cei trei ofițeri. Persoana vizată este colonelul Bogdan Enescu, care la momentul faptelor îndeplinea funcția de inspector general la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și a aprobat plățile pentru orele suplimentare presupuse a fi efectuate atât de el însuși, cât și de ceilalți doi foști inspectori generali.

În schimb, subalternii săi, respectiv generalul de brigadă Constantin Florea și colonelul Cătălin Ionuț Șindile, scapă de redeschiderea investigației. Procurorul a motivat această decizie prin faptul că nu este considerat vinovat cel care solicită, ci cel care aprobă, o explicație ce a primit aprobarea instanței militare. Curtea Militară de Apel București a confirmat, printr-o hotărâre definitivă, redeschiderea urmăririi penale în ceea ce îl privește pe colonelul Bogdan Enescu cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată, ceea ce înseamnă că investigația va fi preluată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cazuri ce implică infracțiuni de corupție săvârșite de personal militar.

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...