Serviciile secrete occidentale: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România

Date:

Serviciile de informații americane au emis un avertisment semnificativ înaintea anului electoral 2024, atrăgând atenția asupra planurilor Rusiei de a influența masiv alegerile din aproape 100 de țări, inclusiv în România.

Scopul acestor acțiuni este destabilizarea regimurilor democratice și susținerea partidelor aliniate cu interesele Moscovei, unele chiar finanțate de către autoritățile ruse. Un obiectiv central al Kremlinului rămâne slăbirea sprijinului acordat de Lumea Liberă Ucrainei.

Pentru România, anul 2024 reprezintă un an deosebit de important din punct de vedere electoral, urmând a se desfășura patru runde de alegeri, respectiv europarlamentare (în iunie), locale (posibil în septembrie), prezidențiale (în noiembrie/decembrie) și parlamentare (în decembrie). Având în vedere statutul strategic al României în cadrul efortului occidental de sprijinire a Ucrainei în fața agresiunii ruse, se conturează ca evident faptul că țara noastră va fi una dintre principalele ținte ale serviciilor secrete cu orientare putinistă.

SUA a avertizat aproape 100 de țări cu privire la tendințele nocive promovate de Moscova, care își extinde activitatea în eforturile de subminare și destabilizare a regimurilor democratice, urmărind discreditarea proceselor electorale la nivel global prin intermediul propagandei de stat și al rețelelor sociale.

În trecut, Rusia s-a concentrat pe susținerea unor candidați specifici, însă în prezent se axează pe cultivarea unei stări de neîncredere în ceea ce privește integritatea procesului electoral în sine, promovând ideea că alegerile sunt viciate și rezultatele lor sunt ilegitime, conform unui document obținut de către Associated Press.

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...