Primăria Capitalei, contract de 5.000.000 de euro cu o firmă rusească controlată de Lavrov

Date:

Potrivit informațiilor publicate de Newsweek, Termoenergetica, compania aflată sub autoritatea Primăriei București, se află în procesul de achiziționare a unui număr de țevi de plastic destinate sistemului energetic al Capitalei.

În cadrul acestui proces de achiziție, o companie controlată de un oligarh rus și ginerele lui Lavrov, persoană aflată pe lista sancțiunilor internaționale, este favorită, conform surselor menționate. Licitația a fost inițiată acum cinci luni, iar valoarea totală a contractului se estimează la 15-20 milioane de lei (4-5 milioane de euro).

În cadrul competiției, se află două companii, respectiv Turboenergy Power Chișinău Sucursala Târgoviște SRL și Romtehnologic Infra SRL. Turboenergy Power Chișinău Sucursala Târgoviște SRL este deținută de doi cetățeni români născuți în Chișinău.

În schimb, cea de-a doua companie, Romtehnologic Infra SRL, este mai complexă, fiind structurată ca o companie de tip matrioșka, în care trebuie să depășești mai multe straturi de companii din diverse țări (Austria, Marea Britanie și Cipru) pentru a ajunge la acționarii ruși, după cum menționează sursa citată. La nivelul ultimului strat, se regăsește unul dintre liderii europeni în producția de țevi de polipropilenă, respectiv Polyplastik Group, cu sediul la Moscova. Un pachet de 51% din această companie este deținut de oligarhul rus Miron Gorilovsky, un apropiat al regimului lui Vladimir Putin, în timp ce restul acțiunilor sunt controlate de un alt oligarh rus, Alexandr Vinokurov, ginerele ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...