Prietenul lui Ciolacu, teroristul Omar Hayssam, vrea să fie eliberat condiționat din închisoare

Date:

Omar Hayssam, persoana cunoscută drept „primul terorist al României,” a făcut o solicitare de eliberare condiționată acesta lună, potrivit informațiilor furnizate de Fanatik. Judecătoria Moreni are programată o audiere a cererii în prima parte a lunii noiembrie, în cazul în care va fi aprobată, Hayssam ar putea fi eliberat și ar putea părăsi teritoriul României.

Omar Hayssam, care a fost condamnat în cadrul dosarului răpirii jurnaliștilor români din Irak și în alte patru dosare penale, solicită eliberarea din închisoare, la peste zece ani de când a fost repatriat pentru a-și executa pedeapsa.

Sirianul a primit nu mai puțin de cinci condamnări, în total 64 de ani de închisoare. După aplicarea contopirii pedepselor, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, iar acum dorește să obțină o reducere și mai mare a acestei pedepse.

Omar Hayssam reprezintă o figură istorică în justiția română, fiind prima persoană judecată și condamnată pentru terorism în ultimii 30 de ani în țara noastră. Condamnarea sa a venit în urma implicației sale în cazul răpirii jurnaliștilor români din Irak, unde a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Procurorii au dovedit legăturile sale cu grupări teroriste din regiunea Golfului și Orientul Apropiat, conducând la această sentință semnificativă.

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...