USR depune un nou proiect de lege menit să oprească mafia Deltei Dunării

Date:

Un grup de deputați din cadrul USR, format din Narcis Mircescu, Diana Buzoianu, Sebastian Cernic și Anca Dragu, alături de Eugen Terente, președintele USR Tulcea, au depus un proiect de lege menit să anuleze o serie de modificări controversate aduse legii privind clasificarea terenurilor mlăștinoase și stufărișuri. Conform declarațiilor deputatului Eugen Terente, proiectul vizat urmărește eliminarea schimbărilor efectuate anterior, care aveau drept scop includerea terenurilor respective în categoria pajiștilor, cu intenția de a obține subvenții financiare substanțiale.

Conform dezvăluirilor făcute de Eugen Terente, două companii controlate de Paul Stănescu, un important lider PSD, au obținut beneficii semnificative în valoare de peste 100 de milioane de euro din încasarea subvențiilor destinate pajiștilor. Reportajul realizat recent de Pro TV, alături de unele articole din presă, au expus modul în care aceste schimbări controversate au fost efectuate cu sprijinul unor parlamentari din cadrul PSD și PNL, cu scopul de a converti aproximativ 11.000 de hectare din Delta Dunării din categorii precum ape stătătoare în terenuri considerate pajiști.

Eugen Terente a subliniat importanța proiectului de lege depus, evidențiind că acesta are drept obiectiv readucerea legii la forma inițială și eliminarea modificărilor contestate care au fost inițiate de deputatul PSD, Neata Eugen, și susținute ulterior de o parte dintre parlamentarii PSD-PNL-AUR-UDMR. Acest demers este considerat crucial în încercarea de a corecta situația și de a preveni continuarea unor practici care afectează mediul natural al Deltei Dunării și care avantajează unii actori politici la nivel local. Astfel, demersul propus de deputații USR vine în sprijinul transparenței și corectitudinii în gestionarea resurselor naturale și a fondurilor publice.

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media, comentând, analizând și dezvăluind diverse subiecte politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni

În ciuda promisiunilor făcute de liderii PSD și PNL,...

Simion dovedește că repetă ca un papagal lucruri pe care nu le discerne

În cadrul unui eveniment organizat la Florența sub egida...

Lider PSD, prins de procurori că a trucat o licitatie pentru o achiziție cu clădiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Florinel Nicolaescu (PSD), se...

Au fost eliberați din arest cei 23 de vameși șpăgari de la Poliția de Frontieră Calafat

Curtea de Apel Craiova a luat o decizie neașteptată...