Claudiu Năsui: PSD și PNL pun în pericol viitoarele generații de români

Date:

Claudiu Năsui, deputat în cadrul partidului USR și fost ministru al Economiei, lansează acuzații grave la adresa Guvernului PSD-PNL, afirmând că acesta adâncește datoriile viitoarelor generații românești pentru a susține sinecurile, noile agenții guvernamentale și schemele de ajutor de stat pe seama cetățenilor.

Potrivit lui Năsui, statul român înregistrează niveluri record de îndatorare, cu un plus de 164,3 miliarde de lei în numai 9 luni, depășind astfel suma inițial estimată de Ministerul Finanțelor pentru întregul an.

Deputatul subliniază amploarea dezastrului fiscal, menționând că la începutul anului se preconiza un necesar de împrumuturi de 160 de miliarde de lei, o sumă în sine semnificativă, iar acum, într-un interval atât de scurt, această cifră a fost depășită.

Claudiu Năsui atrage atenția asupra faptului că problema economică a României nu constă în venituri, așa cum susține PSD pentru a justifica creșterea taxelor și impozitelor pentru populație. El evidențiază că veniturile statului au înregistrat o creștere constantă, ajungând să reprezinte 32,2% din PIB în 2022, în comparație cu 29,5% din PIB în 2016, iar proiecțiile Ministerului Finanțelor pentru 2023 preconizează un procent de 34,8% din PIB. În schimb, problema majoră o constituie cheltuielile guvernamentale, care au crescut semnificativ: de la 31,9% din PIB în 2016, au atins 37,9% din PIB în 2022, iar proiecțiile pentru 2023 indică 39% din PIB.

Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că nu dezvăluie aceste cifre, deoarece acest lucru ar demonta argumentele lor legate de „evaziune fiscală” și „paradisul fiscal”. El susține că guvernul condus de Ciolacu mărește taxele pentru că cele două partide au creat noi agenții guvernamentale și au sporit cheltuielile în diferite sectoare, de la scheme de afaceri finanțate din bugetul public până la creșteri salariale și sporuri în cadrul aparatului bugetar. Concluzia sa este că generații întregi de români vor plăti pentru ca membrii PSD și PNL să beneficieze de avantaje financiare.

___________________________

Inteligența artificială l-a înviat pe Ceaușescu pentru a se alătura proiectului Expres Media și pentru a comenta, pentru a analiza și pentru a dezvălui subiecte politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...