Legătura dintre consumul de droguri și orientările politice extremiste și naționaliste

Date:

În ultimii ani, a devenit din ce în ce mai evident că există o legătură complexă între consumul de droguri în rândul tinerilor și orientările politice extremiste. Cercetările recente au arătat că unii tineri care consumă droguri au tendința de a adopta opinii politice extreme, ceea ce a generat preocupări în rândul experților.

Studiile efectuate în diverse țări au pus în evidență un pattern alarmant: tinerii care abuzează de substanțe psihoactive, precum cannabisul sau ecstasy, tind să se orienteze către partide politice cu agende extremiste sau naționaliste. În acest context, în România, unul dintre partidele care a atras atenția în ultimii ani este AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), cunoscut pentru pozițiile sale ultra-conservatoare și ultra-naționaliste.

Un raport recent, realizat de un grup de cercetători din cadrul Institutului pentru Studii Politice și Sociale, a analizat comportamentul de vot al tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și relația lor cu consumul de droguri. Rezultatele au arătat că tinerii care consumă droguri în mod regulat au o probabilitate mai mare de a vota pentru partide precum AUR sau alte formațiuni cu poziții extremiste.

Această legătură nu este una simplă și poate fi influențată de o serie de factori, inclusiv mediul social, educația și accesul la informație. Cercetătorii susțin că substanțele psihoactive pot influența gândirea și percepția, făcând tinerii mai predispuși să îmbrace ideologii radicale.

Totuși, experții atrag atenția asupra necesității de a înțelege mai bine această conexiune și de a dezvolta strategii de prevenire a radicalizării politice în rândul tinerilor. În plus, este important să se accentueze importanța educației și a dialogului social pentru a contracara influența negativă a consumului de droguri asupra procesului democratic și politic al unei țări.

Este important să se sublinieze că acest studiu nu demonizează consumul de droguri în sine, ci arată că există o relație complexă între consumul de substanțe psihoactive și schimbările în opiniile politice ale tinerilor. Mai multă cercetare este necesară pentru a înțelege pe deplin mecanismele din spatele acestei conexiuni și pentru a dezvolta strategii eficiente de prevenire a radicalizării ideologice în rândul tinerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

Profesorii au luat țeapă, Ciolacu a găsit o scuză pentru a nu le mai mări salariile cu 40%

În cadrul ședinței de guvern de vineri, premierul Marcel...

Fostul ministru de Externe al Chinei a murit torturat într-un spital militar din Beijing

Influenta publicație Politico a adus în atenția opiniei publice...

Bogdan Glăvan: ”România e condusă de o juntă militară specifică țărilor înapoiate“

Profesorul universitar Bogdan Glăvan a atras atenția asupra unei...

Deși a luat BAC-ul la 29 de ani, Ciolacu e revoltat de rezultatul elevilor la testele PISA

În contextul reacțiilor vehemente legate de rezultatele dezamăgitoare ale...