Ionel Stoica: Se depun eforturi uriașe ca Marian Vanghelie să scape de puşcărie

Date:

Ionel Stoica, fost jurnalist cu experiență în domeniul justiției, a exprimat într-o postare pe platforma Facebook opinia sa cu privire la presupusele eforturi susținute de la Curtea de Apel București pentru a-l scăpa de pedeapsă pe Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 din partea PSD, care a fost condamnat la o pedeapsă de 11 ani și 8 luni de închisoare în prima instanță. Stoica a subliniat în postarea sa că procesul pare să fie în curs de reluare de la zero, în ciuda riscului ca dosarul să fie afectat de prescripție. El a adăugat că modul în care judecătorii s-au abținut de la a se ocupa de acest caz, care a fost reluat de 4-5 ori, este remarcabil și ar putea fi înscris în cartea recordurilor.

Această postare vine în contextul unei preocupări legate de modul în care se desfășoară procesul lui Marian Vanghelie, care a fost condamnat pentru diverse acuzații de corupție în trecut. Potrivit lui Ionel Stoica, există semne că dosarul ar putea fi afectat de prescripție, ceea ce ar duce la anularea pedepsei. Cu toate acestea, el a susținut că, în loc să fie gestionat cu atenție, cazul a fost amânat repetat și reluat de mai multe ori.

Opinia lui Ionel Stoica sugerează preocupări legate de independența și eficiența sistemului judiciar și ridică întrebări cu privire la modul în care cazurile de corupție sunt tratate în justiție. De asemenea, scoate în evidență necesitatea unei investigații și supravegheri continue a procesului legal pentru a asigura transparență și corectitudine în sistemul judiciar.

Redăm postarea lui Ionel Stoica:

„Se fac eforturi mari la Curtea de Apel Bucureşti să-l facă scăpat pe Marian Vanghelie – are o condamnare grea primită în faza de fond: 11 ani şi 8 luni de puşcărie! Sunt mai multe capete de acuzare pentru care a fost găsit vinovat, filajele au fost menţinute în dosar, sunt interceptări grele acolo, denunţurile şi declaraţiile martorilor s-au menţinut, sentinţa definitivă l-ar rupe.

Procesul avea stabilit următorul termen pe 3 octombrie, urmau să fie audiaţi martori, fostul edil a cerut audierea a vreo 30 de personae, dar întregul proces urmează să se reia de la zero. Exact aşa, cum auziţi!

Unul dintre judecătorii din complet, Toma Cătălin Răileanu, a fost detaşat la CSM, începând cu data de 02.10.2023. Dosarul bate spre prescripţie, de-asta spun că Marian Vanghelie o să scape. O să fie o cursă contracronometru, dar sunt şanse slabe ca dosarul să fie tras în pronunţare anul ăsta.

Las aici un mic timeline, să vedeţi cum au fugit judecătorii de dosarul ăsta, s-a reluat de vreo 4-5 ori de la zero. Ar putea intra în Cartea Recordurilor. Faptele pentru care este judecat Marian Vanghelie sunt din perioada 2006-2014.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015 şi s-a desfăşurat la Tribunalul Bucureşti pe parcursul a 93 de termene de judecată, timp în care fostul edil a ‘schimbat’ cinci judecători: doi s-a abţinut (jud. Liliana Ciupercă, jud. Gheorghiţă Sandu), altul s-a pensionat (jud. Otilia Bomboş), iar altul a fost promovat, fapt care s-a soldat pe parcursul timpului cu amânări şi reaudieri de martori. Într-un final, în 2019, cauza a ajuns la judecătoarea Cristina Cristea, care a pronunţat decizia pe fond (pe 31 mai 2021): 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru Marian Vanghelie.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti pe 4 august 2021, iar primul termen a fost stabilit în ianuarie 2022. De atunci, trenează pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, au fost vreo 30 de termene, se cer probe, se fac audieri, se amână, chichiţe avocăţeşti etc.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie știrea

Abonează-te

spot_imgspot_img

Noutăți

Mai multe știri
www.expresmedia.ro

George Simion se aliază cu partidul lui Dragnea sub umbrela Polului Suveranist

Într-un gest surprinzător, Partidul Alianța pentru Patrie, inițiat de...

George Simion nu exclude o guvernare alături de PSD, PNL și partidul Dianei Șoșoacă

George Simion, liderul partidului AUR, a făcut declarații joi...

USR lovește puternic în medicii care condiționează pacienții să meargă la anumite clinici private

Deputații USR, Nicu Fălcoi și Adrian Wiener, au depus...

Presa israeliană: Teroriștii Hamas au drogat copii și i-au însemnat prin arsuri

Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au răpit copii pe...